22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akpınar Yayla Şenliği yapıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Taşkesik köyünde “10. Akpınar Yayla Şenliği” yapıldı.

Korkuteli’nin Taşkesik köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan ve Bu yıl 10.’cusu gerçekleşen “10. Geleneksel Akpınar Yayla Şenlikleri” İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Şenliğe Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ile ilçe belediye başkanları, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik öncesinde bir konuşma yapan Taşkesiği Muhtarı Mehmet Arslan, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen şenlikten elde edilen gelir ile köye hizmet getirdiklerini belirtti.

Muhtar Mehmet Arslan,,daha önce gerçekleşen şenliklerden elde edilen gelirler ile, köye iş makinesi, klimalı cenaze yıkama aracı alındı. Yaylaya cami, 5 kilometre yol, damlama ve yağmurlama sulama sistemi ile köye içme suyu getirme çalışmaları yapıldığını belirterek, bu şenlikten elde edilecek gelirle, bin 300 metre uzaktan su getirilerek, bölgedeki sulanabilir alanın 3 bin dekara çıkarılması hedeflediklerini söyledi.

Şenlikte Korkuteli Belediyesi Halk oyunları ekibi bir gösteri sunarken, yöresel oyunlar oynandı. Şenlikte yerel sanatçı Günnur Ünlü konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 13:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?