1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP'li adayın seçim bürosuna saldırı

AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Orhan Tolunay'ın seçim ofisinde afiş ve posterler sprey vasıtasıyla karalandı, tahrip edildi.

Saat 04.00'de, Meltem Mahallesi Meltem Caddesi'nde bulunan AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Orhan Tolunay'ın seçim ofisine gelen kimliği belirsiz kişiler, büro çevresindeki aday Tolunay'ın fotoğraflarını ve seçim yazılarının üstünü spreyle karaladı.

Seçim bürosu içerisinde bulunan görevlinin sesleri duyup dışarı çıkmasıyla şahıslar ara sokaklara kaçtı. Sabah saatlerinde olayı öğrenip seçim bürosuna gelen Tolunay, "Türk siyaseti adına hoş karşılanacak bir girişim değil. Millet, bu yapanları sandıkta gerekli şekilde cezalandıracaktır. Adaylar, rakipleriyle demokratik yollarla yarışmalı" dedi.

Şehir içinde partisinin araçları dolaşırken ses seviyesini bile düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Tolunay, şöyle konuştu: "Bu tür olaylara karışarak daha fazla oy alacaklarını sanıyorlarsa, seçim günü halk gereken cevabı verecektir. Bizim tek bir sloganımız var 'Barış içinde yarış' ve bu şekilde devam edceeğiz. Bizleri yıldıramazlar. Saldırılarla ne seçmenin fikri değişir ne de tercihler değiştirilebilir."
Orhan Tolunay'ın davacı olduğu olayda, emniyet güçleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?