1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP'li belediyeler kardeş oluyor

AK PARTİLİ BELEDİYELER ‘KARDEŞ’ OLDULAR

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda belediye başkanları ile bir araya geldi. İlçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı toplantısının en önemli gündem maddesi ise ‘Kardeş Belediyecilik’ uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi oldu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Üzeyir Doğan ile İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Tonoğlu’nun da katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hüseyin Samani, “AK Parti olarak, teşkilatımızın tüm kademeleri ile bulunduğumuz beldemize, ilçemize, şehrimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hizmet bizim öncelikli görevimiz. Bu sebeple bulundukları yerin yerel yöneticileri olan belediye başkanlarımıza önemli görevler düşmektedir. Teşkilatımızın diğer kademeleri ile uyum ve işbirliği içinde yöremizdeki insanların hizmet noktasındaki ihtiyaçlarını karşılamalı, sorun ve sıkıntılarının azaltılması hatta hepsini çözmeye çalışmalıyız. AK belediyecilik anlayışını uygulayarak vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmalıyız” dedi.

Toplantının gündem maddeleri arasında bulunan ve uygulanmasında hassasiyet gösterilen ‘Kardeş Belediyecilik’ hakkında bilgiler veren Samani, “Daha önce de Kardeş belediyecilik uygulamamız vardı. Ancak, bazı ilave düzenlemeler yaparak yeniden hayata geçirmeliyiz. Belediyeler arasında işbirliğini sağlarken, bütçesi yetersiz belediyelerimize destek olarak özellikle kırsal beldelerde yaşayan insanlarımızın hizmet taleplerinin karşılanmasına yardımcı olmalıyız. Kardeş belediyelerimiz birbirlerine sadece maddi olarak değil, proje, fikir gibi manevi olarak da destek olacaklar. Bu uygulama çerçevesinde yapacağımız düzenli toplantılara milletvekillerimiz de katılarak, hükümet desteği de sağlayacaklar. Çok önemsediğimiz Kardeş Belediyecilik uygulamasına teşkilatımızın tüm kademeleri ile katkı sağlamalıyız” diye konuştu.

AK PARTİLİ BELEDİYELER ‘KARDEŞ’ OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 16:13:00
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 22:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?