1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP'li Samani'den Akaydın'a eleştiri

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, yaptığı yazılı açıklama ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a sert eleştirilerde bulundu.

Samani, “Beceriksizliğini saklamak için kamuoyuna yanıltıcı beyanlarda bulunan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’ı, şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli bir fırsat olan Dünya Basketbol Şampiyonası’ndan mahrum ettiği için şahsım ve teşkilatım adına esefle kınıyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani yaptığı yazılı açıklamada, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Antalya’da gerçekleştirilecek grup maçlarının Kayseri’ye alındığına dair basında çıkan haberlerin üzücü olduğunu belirtti. Samani, açıklamasında, “Hükümetimizin Antalya’ya trilyonlarca liralık tesisler kazandırmak üzere vermiş olduğu kaynağı bir mirasyedi gibi harcayarak çarçur edenler bunun hesabını vermelidir” ifadelerine yer verdi.

TESİSLER YAPILACAKTI

AK Parti İl Başkanı Samani, açıklamasında şunları belirtti:

“30 bin kişilik stadyum Dünya Basketbol Şampiyonası’nın yapılacağı 10 bin kişilik kapalı salon ve 2 bin 500’er kişilik kapalı yüzme havuzu ve spor salonlarını tapusu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) ait, 40 dönümlük arazi karşılığında yaptıracak olan Türel yönetiminin attığı adımları, göreve gelir gelmez düzeltilebilecek bir yargı kararını bahane ederek iptal edenler, Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Antalya’dan alınmasına neden olmuşlardır.”

İSTESEYDİ YAPARDI

Yargı kararını bahane eden Akaydın’ın aslında çok kolay bir şekilde çözüm sağlayabileceğini öne süren Samani, aksine Akaydın’ın çözüm için hiçbir girişimde bulunmadığını belirtti.

Samani, “Yargının vermiş olduğu kararda planın iptali veya yürütülmesinin iptaline dair hiçbir hüküm yok iken, Büyükşehir meclisinde bir plan notu değişikliği ile bu sorunu çözme imkanı varken, topu taca atan Akaydın, Antalya’yı bir çok tesisten ve Dünya Basketbol Şampiyonası’ndan mahrum bırakmıştır. Şayet; AK Partili Türel yönetimi bugün görevde olsaydı, ne Antalya Dünya Basketbol Şampiyonası’ndan yoksun kalacaktı ne de bu tesislerle ilgili bir sorun yaşanacaktı” sözlerine yer verdi.

KAMUOYUNU YANILTTILAR

Kamuoyuna yanıltıcı beyanlarda bulunarak, kendi beceriksizliğinin faturasını hükümete çıkarmaya çalışan Akaydın’ı eleştiren AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, şöyle devam etti:

“Devletin vermiş olduğu kaynağı mirasyedi gibi harcayanlar, ‘Hükümet bana para göndersin tesisleri yapayım’ kolaycılığına kaçmışlardır. Hükümetimizin büyükşehir belediyesine verdiği 40 dönümlük araziyi değerlendirmeyip, kaynak sorunu varmış gibi göstermek suretiyle her zaman olduğu gibi kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerde bulunmuşlardır. Ancak, Antalya kamuoyu gayet yakından biliyor ki; Büyükşehir’de AK Partili yönetim göreve devam ediyor olsaydı, bu sorunlar hiçbir zaman gündeme bile gelmeyecekti.”

Antalya’nın kazanımları ve kazanımlarının kaybedilmemesi adına Akaydın’ın ve yaptıklarının takipçisi olacağını belirten Samani, “Seçimden önce, ‘Seçilirsem ilk işim Yüzüncü Yıl’ı durdurmak olacak’ şeklinde beyanatları olan Akaydın, maalesef o kadar tesis ve şehrimize milyarlarca dolarlık tanıtım fırsatı sağlayacak şampiyonanın Antalya’dan gitmesine sebep olmuştur. Bunların takdirini, hesap sorma mercii olan halkımıza bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca, 2010 yılında dünyanın en önemli basketbol organizasyonuna ev sahipliği yapılacağı, şampiyona süresince 225 binden fazla bilet satılacağı, müsabakaların 132 ülkede yayınlanacağı, 63 ülkeden binlerce basın mensubunun şampiyonayı takip edeceği bildirilerek, Antalya’nın tüm bu fırsatları kaçırdığı vurgulandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?