21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

AKP'liler felaket bölgesinde

AK PARTİLİLER FELAKET BÖLGESİNDE

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Aksu ilçesinde dolu nedeniyle zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Aksu ilçesinde dolu ve selin etkili olduğu Yurtpınar Mahallesi'nde mağdur vatandaşlarla görüştü, sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Songül Sazak'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, “Bakanlar Kurulu'nun bölgeye ilişkin kararı ile Ziraat Bankası da Bakanlar Kurulu'nun kararına istinaden tapu ya da başka bir belge istemeksizin, Tarım Müdürlüğü'nce tespit edilmiş, vatandaşlara kredi imkanı sağlayacaktır. Burada herşey yasalar çerçevesinde yapılacaktır. Buranın afet bölgesi ilan edilip tamamen bu zararın karşılanabilmesine yasal olarak da imkan yoktur. Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşülmüştür. Hükümetin imkanlarını zorlayarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışacak bir karar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Bölge halkını tek tek dinleyen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Burada esas olan bu hasarı nasıl gideririz diye çalışmak. Bölge ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu'nda görüşmeler yapılmış ve bazı kararlar alınmıştır. Karardan sonra tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu tedbirler mülk sahiplerine ve ortakçı olarak çalışan ve işçilere yönelik olacak. Geleceğe yönelik sizlere kredilerin verilmesi için gereken düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bu bölgede 2B ve hisseli tapu var. Bu konuları da on senedir görüşüyoruz. 2B konusunu çözmeye çalıştık, ancak anayasa mahkemesinde iptal edildi. 2B üzerinde tekrar çalışma yaptık, tekrar anayasa mahkemesine götüreceklerini söylüyorlar. Bunu bizim çözmemiz lazım. Bu konuyu yakından takip edeceğiz. Zorlukların aşılması ve kredilerin uygun şekilde verilmesi için çalışmalar yapacağız. Meydana gelen doğal afetin Başbakanımız ve hükümet yetkililerimiz farkındadır. Çözüm yolu bulmak için de çalışıyoruz” diye konuştu.

Ziyarete Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin yanı sıra, il başkan yardımcıları Ömer Duman, Ali Çetin, Mehmet Çetinkaya, Zekeriya Tonoğlu, Aksu İlçe Başkanı Halil Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve milletvekili aday adayları katıldı.

AK PARTİLİLER FELAKET BÖLGESİNDE
AK PARTİLİLER FELAKET BÖLGESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 14:31:01
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 14:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?