1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akupunkturla 3,5 ayda 21 kilo verdi

ÜNİVERSİTELİ GENÇ AKUPUNKTUR İLE 3,5 AYDA 21 KİLO VERDİ
 Antalya'nın Alanya ilçesinde uzun süre diyet yapmasına rağmen kilolarından kurtulamayan 104 kilodaki üniversite öğrencisi Alper Tok, 3,5 aylık akupunktur tedavisi ile 21 kilo verdi.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Alper Tok, Alanya'da hizmet veren Medilase Estetik ve Güzellik Merkezi'nde Akupunktur Teşhis ve Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet Çam gözetiminde 4 ay önce başlayan tedavisinin sonunda 104 kilodan 83 kiloya düşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Erciyes Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Tok, artık yaşamın kendisi için daha kolay olduğunu söyledi. Önceden çok fazla hareket etmediğini belirten Tok, "Sabit bir şekilde günün 15-16 saatini bilgisayar başında
geçiriyordum. Evden dışarı çıkamıyordum. Monoton bir yaşamım vardı. Kilo vermeye başladıktan sonra kendi isteğime bağlı olarak gezmeye başladım, spor yapmaya başladım, koşuya gidiyorum. Bir şekilde kilo vermeye başladıkça dışarı çıkıyorum. Uyku saatlerim değişti, eskiden sabaha karşı 3-4 gibi uyuyordum. Şimdi düzenli olarak gece 12.00'de uyuyup sabah erken kalkıyorum. Eskiden yemek konusunda fast foot'tan faydalanıyordum, artık daha az yağlı, tuzsuz şeyler yiyorum. Medilase Akupunktur Merkezi'ne ilk geldiğimde 104 kiloydum, 3,5 ayda 83 kiloya düştüm. Akupunktura başlama sebebim 104 kilodayken giysi konusunda çok rahat değildim. Kafama göre rahat değildim. Kilo vermeye başladıktan sonra hem giysi hem sosyal çevre konusunda özgürleştim. Psikolojik olarak insanın kendine güveni geliyor. Eskiden XL gömlek giyerken, şimdi M gömlek giyebiliyorum" şeklinde konuştu.

Tedaviyi gerçekleştiren Akupunktur Teşhis ve Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet Çam, obezitenin vücutta gereğinden fazla yağın depolanması olarak tanımlandığını ifade ederek, "Biz obezitenin tedavisinde akupunktur yöntemini kullanıyoruz. Hastamız geldiğinde öncelikle obezitenin nedeni konusunda bir takım araştırmalar yaptırıyoruz ve nedeni belli olduktan sonra tedavi yapıyoruz. Tedavi devam ederken diyetini değiştiriyoruz, yaşam tarzının değişmesi konusunda önerilerde bulunuyoruz. Spor yapmasını, hareketlenmesini istiyoruz. Burada iyi oranda bir başarı elde ettik. Başarı ya da başarısızlık sadece bir tarafa ait değil. Hastamızın da yaşam tarzını değiştirmesi, bizim önerilerimize uyması sonucunda oldu" dedi.
 

ÜNİVERSİTELİ GENÇ AKUPUNKTUR İLE 3,5 AYDA 21 KİLO VERDİ
ÜNİVERSİTELİ GENÇ AKUPUNKTUR İLE 3,5 AYDA 21 KİLO VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 20:17:53
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 20:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?