21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Akvaryum balıklarını itfaiye kurtardı

ANTALYA'da yanan kuaför salonunun akvaryumundaki balıklar, son anda fark eden itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Çevredekiler, evlerinden getirdikleri kepçe ve kaplarla balıkları güvenli yere taşıdı.

Ekol Kuaför'ün sahibi 27 yaşındaki Yunus Konuk, sabah geldiğinde işyerinden dumanlar çıktığını görünce itfaiyeye haber verdi. İtfaiye gelene kadar dükkanda bulunan tüm cihaz ve eşyalar yandı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken içeride bulunan ve büyük zarar gören akvaryumu dışarı çıkardı. Akvaryumdaki 5 balık kepçe ile çıkarılarak, temiz su bulunan kaplara konuldu.

İşyerinin yanışını ablası Selma Bağcı ile gözyaşı dökerek seyreden Yunus Konuk, “Çok korktuk fakat can kaybı olmamasına sevindik” dedi. Konuk, “Dükkanda bulunan tüm cihazlar elektrikli ve plastikten mamül, eşyalar da sentetik ve kimyevi boya içeriyor. Dükkan o nedenle yoğun dumanla birlikte yandı. Tüm eşyalar da zarar gördü” dedi.

Konuk, akvaryumun içindeki Lepistes, Japon ve Vatoz cinsi balıkların itfaiyeciler tarafından kurtarılmalarına da sevindiğini belirterek, şunları söyledi:
“Balık da olsa can kaybı olmadı. Dumandan zehirlenebilirdik. Ancak itfaiyecilerin ve komşuların duyarlılığı beni çok duygulandırdı. Hepsi sağolsun.”
Çok borcu olduğunu, yanan dükkanla birlikte borcunun daha da artacağını belirten Konuk, “Ben şimdi ne yaparım” diye ablası Selma Bağcı'ya sarılarak ağlamaya devam etti.

İtfaiye yetkilileri yangının tamamen sönmesinden sonra kuaför dükkanında yaptıkları ön incelemede, yangının dükkan içinde bulunan su soğutma cihazından çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti. Yetkiler, yangının asıl çıkış nedenin uzman ekiplerin incelemesinin ardından verilecek raporla netlik kazanacağını ifade etti.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:28:28
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 15:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?