21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Akvaryum taşı ile dolandırıldı

Antalya'da kendilerini maden mühendisi ve profesör olarak tanıtan, dolandırıcılıktan sabıkalı iki kişinin, akvaryum taşlarını, değerli taş olduğuna inandırdıkları bir kişiye 60 bin avroya sattıkları öne sürüldü. Zanlılardan biri yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Arapsuyu semtindeki arazisini satışa çıkaran A.O. ile alıcı olduğunu söyleyerek bağlantı kuran ve kendisini Oxford Üniversitesi mezunu maden mühendisi olarak tanıtan Ahmet Özcan E. (48), arazi sahibiyle buluşmaya profesör olduğunu iddia ettiği arkadaşıyla gitti.

Sohbet sırasında A.O'ya UNESCO adına Hindistan'da görevlendirildiğini anlatan sahte profesör, yanındaki bir kesede bulunan taşları göstererek Hindistanlı bir zengine uyguladığı tedavi dolayısıyla bu taşlarla ödüllendirildiğini ve taşların çok değerli madenler olduğunu söyledi.

Sohbette sahte profesör arkadaşının anlattıklarını onaylayan ve taşların oldukça değerli olduğunu anlatan Ahmet Özcan E, arazi sahibi A.O'yu taşları satın almaya ikna etti. Taşların 300 bin YTL değere sahip olduğuna inanan arazi sahibi A.O. pazarlıkla taşları 60 bin avroya almaya karar verdi.

Arazisini satmak isterken, değerli olduğu iddia edilen taşları alarak, Ahmet Özcan E. ile kimliği açıklanmayan sahte profesöre 60 bin avro veren A.O, bir süre sonra taşlarla ilgili yaptığı araştırma sonucu dolandırıldığını fark etti ve polise başvurdu.

Polisin Antalya Kuyumcular Odası yetkililerine gösterdiği taşların, akvaryumlara süs amacıyla konulan ve maddi değeri bulunmayan taşlardan olduğu tespit edildi. Polisin yaptığı araştırma sonucu zanlılardan Ahmet Özcan E. Isparta'da yakalandı. Kendisinin UNESCO adına görev yapan profesör olarak tanıtan diğer zanlının arandığı bildirildi.

Antalya'ya getirilen Ahmet Özcan E'nin ifadesinde, değerli olduğunu öne sürdükleri taşları Antalya'daki bir alışveriş merkezinden 1'er YTL'ye aldıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

İki zanlının A.O'dan aldıkları 60 bin avroyu paylaştıkları iddia edilirken, Ahmet Özcan E'nin dolandırıcılık suçundan çok sayıda sabıkasının bulunduğu bildirildi.

Zanlı, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 12:30:53
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 12:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?