1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Alacağım var' davası

Antalya'da ikamet eden ve ortağı M.K. ile çeşitli sektörlerde iş yapan Serdar Özkeskin, ortağının hiçbir belge, çek, senet ve protokol olmaksızın sadece 'alacağım var' davası açarak 210 bin TL tutarında dolandırıldığını iddia etti.

Olay, Fener Mahallesi'nde meydana geldi. M.K. ile uzun süredir iş ortağı olan Serdar Özkeskin, Nisan ayında Şirinyalı Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki motosikleti çalınınca, 'icralık' olduğunu öğrendi.

Bir süre sonra bulunan motosikleti satmak isterken üzerinde icra olduğunu öğrenen Nur ve Serdar Özkeskin çifti şok oldu. Çiftin yaptığı araştırma sonunda, M.K.'nın kendilerine 'alacağım var' diye 210 bin TL'lik iki ayrı dava açtığını öğrendi.

EŞİMİN ORTAĞI BANA DA DAVA AÇMIŞ
Nur Özkeskin, eşi Serdar Özkeskin'in ortağı M.K.'nın kendisine de 100 bin TL'lik alacak davası açtığından yakındı. Eşine 210 bin TL'lik dava açıldığını anlatan Nur Özkeskin, şunları söyledi: "Motosikleti satmak isterken bunu öğrendik. Bize hiçbir şekilde tebligat ya da uyarı gelmedi. Geçen ay Antalya 7. İcra Müdürlüğü'nde görülen davada Şirinyalı Muhtarı icra tebligatını bizim aldığımızı söylüyor. Oysa tebligat, ben evdeyken hiç tanımadığımız çeşitli suçlardan aranan C.T. isimli şahsa teslim edilmiş."

İNGİLİZ KONSOLOSLUĞUNA BAŞVURACAĞIM
İcraya verildiklerini eve gelen icra memurlarından öğrendiklerini belirten Serdar Özkeskin, sözlerine şöyle devam etti: "Mahalle muhtarı ve posta görevlisi nasıl olurda hiç bilmedikleri birisine bu kadar önemli bir belgeyi teslim edebilir. İddia edildiğine göre benim tebligatı aldığım söyleniyor. Ancak ben 14 Nisan'da tedavi için İstanbul'daydım. Bunlara rağmen davayı kaybettik."

Menfi tespit davası açacağını belirten Özkeskin, İngiliz vatandaşı olduğunu söyleyerek haklarını aramak için İngiliz Konsolosluğu'na da başvuracağını belirtti. Serdar Özkeskin, "Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 14:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?