1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alacağını alamadı, intihara kalkıştı

Antalya'nın Alanya ilçesinde alacağını tahsil edemediğini iddia eden bir kişi, ağaca çıkarak intihar etmek istedi.

Mermer ustası 41 yaşındaki Sabri Faik, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi arasına bulunan bahçedeki bir ağaca çıkarak intihara kalkıştı. Görgü tanıklarının haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi.

Alanya Belediyesi İtfaiye Ekipleri, ağacın altına kurtarma çadırı kurarken, polis ekipleri de güvenlik şeridi ile olay yerinde önlem aldı. İtfaiye arasının merdiveni, yaklaşık 25 metre yükseklikteki ağaca uzatıldı. Merdivenle birlikte ağaca yaklaşan bir polis, bir itfaiye eri ve Sabri Faik'in bir yakını, yaklaşık 45 dakika Faik'i ikna etmeye çalıştı.

Faik'in, parasını almadan ağaçtan inmeyeceğini söylemesi üzerine, yakını tarafından cep telefonu ile alacaklısı olduğu iddia edilen A.K. arandı. A.K.'nın olay yerine gelmek istememesi üzerine polis, alacaklısını karakola getireceğini söyledi. Kısa sürede olay yerinde toplanan onlarca meraklı ise Sabri Faik'i ikna etme çabalarını endişe ile izledi.

İkna çabaları yetmeyince itfaiye merdivenini ağacın tepesindeki Sabri Faik'e yaklaştırılmasına karar verildi. Ancak ağacın dalları buna izin vermedi. İtfaiye ekipleri, ağaç kesme makinesi ile ağacın kalın dallarını budayarak merdiveni Faik'e iyice yaklaştırdı. Yakını tarafından ikna edilen Sabri Faik itfaiye merdivenine alınarak ağaçtan indirildi. Faik daha sonra polis ekibi tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olay yerine gelen Faik'in bir yakını, "Sabri, iş yaptığı A.K.'dan 2 yıldır 11 bin TL'nin üzerindeki parasını alamıyor. Bu nedenle oturduğu evin kirasını ödeyemedi. 5 çocuk okutuyor ve zor durumda. Bu nedenle intihara kalkışmış. Haberimiz olsaydı ağaca çıkmasına izin vermezdik" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 10:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?