22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya Adliyesi'nde bomba paniği!

Alanya Emniyeti 155 Polis İmdat telefonuna sabah saatlerinde gelen bomba ihbarı üzerine Alanya Adliye binası tamamen boşaltıldı. Eğitimli polis köpekleri ve 30 polis dört katlı adliye binasında bomba aradı. Telefon ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı.

Alanya İlçesinde 155 Polis İmdat No'lu telefona sabah saatlerinde adliye binasında bomba olduğuna dair ihbar yapıldı. İhbarın ardından olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile görüştü ve adliye binasının boşaltılmasına karar verildi. Kısa süre içinde bina içinde bulunan 200 kadar vatandaş, 150 personel, 80 hakim ve savcı kontrollü olarak dışarı çıkarıldı.

Adliyenin boşaltılmasının ardından özel eğitimli iki dedektör köpek ve 30 polis dört katlı binayı aradı. İki saat süren aramanın ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Bu süre zarfında adliye personeli ve vatandaşlar bina önünden ayrılmadı. Adliye personeli arama çalışmalarının ardından tekrar binaya alındı.

Başsavcı Ali Yeldan, ihbarın asılsız olduğunu her ihtimale karşı adliye binasının boşaltıldığını söyledi. Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da, asılsız ihbarı yapan kişinin telefon numarası ve kimliğinin belirlendiğini arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?