21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya Belediyesi'nden çöp yasağı

Alanya İlçe Belediyesi tarafından Kargıcak, Tosmur ve Kestel belde belediyelerinin çöplerinin Yumru Tepesi'ndeki çöplük alanına dökülmesi yasaklandı. 

Yıllardır Alanya'nın kanayan yarası haline gelen katı atık tesisi için Avsallar bölgesinde belirlenen yer ilgili bakanlıklar tarafından hala onaylanmazken, ANAVATAN'lı Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 2'si AK Parti, biri DYP'li 3 beldenin ilçedeki alana çöp dökmesine yasak getirdi. AK Parti'li Kargıcak ve Tosmur belediyeleri ile DYP'li Kestel Belediyesi'ne ait çöp toplama araçları, çöplük girişine geldiklerinde Alanya Belediyesi zabıta görevlileri tarafından engellendi. Yapılan tüm görüşmeler sonuçsuz kalırken, Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır 20 gün süreyle 3 beldenin çöpünü kendi çöplük alanına dökmesine müsaade etti. 

Tosmur Belediye Başkanı ve aynı zamanda Turizm Koordinasyon Kurulu Başkanı olan Musa Özdemir, tüm girişimlere rağmen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'ndan çöp dökümü için izin alamadıklarını söyledi. Başkan Sipahioğlu'nun bu tutumunu Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerine de ilettiğini kaydeden Özdemir, "Burası turizm bölgesi ve hepimiz turizmden ekmek yiyoruz. Eğer bu üç beldede yakında çöp dağları oluşursa bu sadece bize değil tüm Alanya ve Türk turizmine darbe vurur. Yıllardır çöpümüzü döktüğümüz alanın kapıları adeta bir duvar gibi karşımızda dikildi. Çöp sorunumuz ayyuka çıktı. Alanya Belediyesi bu tavrını sürdürürse, sokak ve caddelerimiz çöpten geçilmeyecek" dedi. 

Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır ise, "Beldelerin zor günler yaşaması bizi derinden üzdü. Bizler sadece 20 günlük bir süre için 3 beldemizin çöplerini alanımıza dökmelerine müsaade edebiliriz. 20 günün bitiminde Mahmutlar çöplüğünde ıslah çalışması yapmak zorundayım. Zaten ıslah süresini yaşanan sorun nedeniyle ileri bir tarihe attım. Ancak daha fazla bir süre istenmesi mümkün değil" diye konuştu. 

Bu arada, AKP'li belediye başkanlarının yarın Ankara'ya giderek Avsallar Beldesi'nde yapımı düşünülen katı atık tesisi yerinin onaylanması için ilgili bakanlık yetkilileriyle görüşeceği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 15:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?