22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya bisikletin patronlarını ağırlıyor

ALANYA BİSİKLETİN PATRONLARINI AĞIRLIYOR

Avrupa Bisiklet Birliği'nin (UEC) Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek mali kongresi öncesinde Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Avrupa Bisiklet Birliği ve 40 Avrupa ülkesinin Bisiklet Federasyon Başkanları Alanya kalesi ve çarşıda belediyeye ait şehir bisikletleri ile gezdiler.

Alanya'ya bağlı Türkler Beldesinde bulunan Alaiye SPA& Resort otelde yarın (Pazar) gerçekleştirilecek olan mali kongre öncesinde 40 ülkenin bisiklet federasyonları başkanları ve Dünya Bisiklet Birliği Başkanları 350 yıllık tarihi incir kırı köyünde öğle kuz çevirme ve yiyip daha sonra ise Alanya kalesini gezdiler. Alanya Kalesinde hayran kalan heyet bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Kale gezisinin ardından iskelede gezen heyet Alanya Belediyesi tarafında şehrin farklı noktalarına yerleştirilen şehir

bisikletlerine binerek iskelede dolaştı.

Alanya ilk kez geldiğini belirten UEC Başkanı Pat Mcquaid, "Alanya'dan çok etkileyici buldum çok hoşuma gitti. Ben İrlandalıyım, bir çok İrlandalı ev aldı. Onlardan da Alanya'nın güzellikleri hakkında bilgi aldım. Bisiklet sporu için çok uygun bir yer. Özellikle dağ bisikleti için elimizde çok fazla seçenekler var bu spor için çok güzel bir yer. Uluslar arası federasyonların başkanları burada bu kadar üst düzey bisiklet yöneticisinin Alanya'da olması Bisiklet sporları ve Türkiye Bisiklet Federasyonu

(TBF)için çok büyük bir artı. Son 4-5 yılda TBF'nin çalışmaları göz ardı edilmeyecek kadar büyük başarılarla dolu. Özelikle Cumhurbaşkanlığı turu olmak üzere diğer aktiviteler toplantıda masaya yatırılacak. Ev sahibi olarak TBF ve Alanya bu işten en büyük karı görecek. Alanya'ya gelmek isterim. Muhteşem güzellikleri var ancak zaman sorunum var. Balığı çok severim. En kısa zamanda tatilimi geçirmek için gelmek isterim" dedi.

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu ise Kongrenin buraya alınmasıyla ilgi 3 yıldır mücadele verdiklerini söyleyerek, "Sayın Milletvekillerimiz AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Abdurrahman Arıcı ve Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu kongrenin Alanya'ya alınmasıyla ilgili çok çaba sarf etiler. UECF Başkanı dahil olmak üzere Dünyadaki kuvvetli olan federasyon başkanları Alanya'da toplanmış durumda" şeklinde konuştu.

Bu organizasyonlar göründüğü gibi kolay olmadığını dile getiren Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "Bisiklet Dünyasının en önemli etkinliklerinden olan kurullarından birisi Alanya'da yapılıyor. Dünya'nın ve Avrupa'nın yüksek otoritelerini Alanya'da buluşturup doğal, turistik ve spor potansiyelin gösterilmesi konusunda önemli bir fırsat" dedi.

ALANYA BİSİKLETİN PATRONLARINI AĞIRLIYOR
ALANYA BİSİKLETİN PATRONLARINI AĞIRLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 18:43:05
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 18:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?