1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya Cezaevi'ne ödül

Alanya L Tipi Cezaevi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde Türkiye genelinde birinci oldu.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, hükümlü ve tutukluların yararlı bireyler olarak topluma dönmeleri için uyguladığı faaliyetlerden dolayı Alanya Yüksek Güvenlikli L Tipi Kapalı Cezaevi'ne 96 puan (Pekiyi) verdi. Puan sıralamasında cezaevi Türkiye genelince birinci oldu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı değerlendirmelerde, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi günden güne başarı puanını arttırıyor. 2008 yılının dördüncü döneminde 88 puan alan cezaevi, 2009 yılının birinci döneminde yapılan değerlendirmede başarı puanını 96'ya yükselt. Hükümlü ve tutukluların yararlı bireyler olarak topluma dönmeleri için eğitim,öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veren cezaevi, özverili ve bilinçli eğitim çalışmalarıyla yeni projeler üreterek gelecek dönem 100 puan almayı hedefliyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede tam not almanın kendilerini onurlandırdığını söyledi. Amaçlarının eski hükümlüleri meslek sahibi yaparak sosyalleşmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Yeldan, cezaevinde tiyatrolar, konferanslar ve spor aktivitelerine büyük önem verdiklerine işaret etti. Bayramlarda ve özel günlerde programlar organize ettiklerini kaydeden Yeldan, cezaevinden çıkan bir kişinin bir daha suç işlememesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Ceza İnfaz Kurumumuzda barındırılan hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu, kendilerini geliştirmeleri, meslek edindirilerek topluma yeniden kazandırılmaları amacıyla kurulan Su Kabağı Süslemeciliği atölyesinin çalışmalarına devam ettiğini anlatan Yeldan,su kabaklarını temin etmek amacıyla ekilen su kabağı tohumlarının yeşerdiğini söyledi.Yeldan, "Şu anda cezaevinde modern tarım teknikleri uygulanarak su kabağı yetiştiriliyor. Yeşeren su kabağı fideleri ürünlerini verince kabak işlemeciliğini en ince ayrıntılarına kadar öğrenen hükümlü ve tutukluların hünerli ellerinde işlenecek. Daha sonra kabaklar sanat eseri olarak Alanya halkının beğenisine sunulacak." dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?