7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya plajlarında güvenlik

Antalya'nın Alanya İlçesinde, denizde boğulma olaylarına daha hızlı müdahale edecek kurtarma jeti (jet-ski) faaliyete geçti.

Antalya'nın Alanya İlçesinde, son günlerde boğulma olaylarının artması üzerine Havana Plajı işletmecileri yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet verebilmek için yeni tedbirler aldı.

Havana Plajı işletmecisi Fırat Özdemir, bünyelerinde bulunan su sporları ekibinin tamamının cankurtaran ehliyeti aldığını söyleyerek, "Bu plajlarda halkın güvenle denize girebilmesi amacıyla 5 personelimiz cankurtaran ehliyeti aldı. Ayrıca, plajımızda bulunan bir adet kurtarma jeti can kurtarma hizmetlerine destek oluyor. Kurtarma jeti arkasına özel bir tasarımla sedye yaptırdık. Boğulan kişiyi sedyeye yatırarak kısa sürede karaya çıkarabiliyoruz. Plajımızda ayrıca emniyet şeridi ve bariyerler bulunmakta" dedi.

Tatbikat yapan cankurtaranlar bir dakika içinde denizde boğulan kişiye ulaşarak karaya çıkarabiliyor. Plaj görevlilerinde ayrıca tek tip özel kıyafet, can yelekleri, telsiz, megafon, düdük, can simitleri, torpil simitler, dürbün ve benzeri her malzeme bulunuyor.

Tatbikat sırasında cankurtaranlara yardımcı olan ve denizde boğulma sırasında kurtarılan Alman turist Jetiına Schnote, "Sedye ile beni karaya çıkardılar. Kendimi Havana Plajı'nda güvende hissediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 13:02:58
Güncelleme :7 Ağustos 2007 Salı 13:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?