15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya temsilcisi Ersoy’dan tepki

ALANYA TEMSİLCİSİ ERSOY’DAN TEPKİ

Antalya Veteriner Odası Alanya Temsilcisi Kenan Ersoy, Pitbull köpeklerin toplatılması konusunda yasanın 2007 yılında kabul edildiğini hatırlattı.

Antalya Veteriner Odası Alanya Temsilcisi Kenan Ersoy, Pitbull köpeklerin toplatılması konusunda yasanın 2007 yılında kabul edildiğini hatırlatarak, “Ancak bildiğiniz gibi Türkiye'de yasalar konur ama içeriği anlatılmaz. Sonra bu yasalar 3-4 yıl sonra uygulanmaya başlar. Bu konuda böyle oldu. Vatandaşın bilgisi yok. Yasadan sonra çok sayıda hayvansever pitbull aldı. Şimdi bu hayvanları toplayıp nereye koyacaklar? Türkiye'de bu kadar çok hayvanı alacak yer var mı? O zaman itlaf edilecek. Peki bu katliam olmayacak mı? Hayvan sevgisi nerde kaldı?" dedi. Hayvanseverlerin bu konuda tepkili olduklarına dikkat çeken Ersoy, "Bizim oda olarak önerimiz kanunda yeni bir düzenleme getirilsin. Elinde Pitbull ya da kırması olanlara 3 ay süre tanınsın ve bu 3 ay içinde hayvanını belgelendirmeyen, aşılatıp kısırlaştırmayanlara bu kanun uygulansın. Cezası ise çok ağır. Hayvanseverlerin çoğu köpeklerini dışarı bırakmak zorunda kalıyor. Bu hem insanları hem de evcil hayvanları tehdit ediyor" dedi.

BELGESİZ PITBULL BULUNDURANA 3 BİN 434 TL CEZA

Alanya Milli Parklar Müdürü Mevlüt Kodal ise Alanya ve beldelerinde belgesi olmayan tüm Pitbull cinsi köpeklerin toplatılarak Hayvan Koruma Kampı'na konulacağını belirtti. 2007 yılından sonra belgesiz tüm Pitbull'ları toplamak için Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, İlçe Tarım Müdürlüğü ve belediyeler olarak komisyon kurulduğunu ifade eden Kodal, " Kanun çıkmadan önce yasal belgesi olanlar toplanmayacak. Ayrıca 2007 yılından sonra belgesi olmayan tüm Pitbull köpekler bize ihbar edilmesi gerekiyordu. Bu konuda veteriner hekimliklerine gerekli yazılar gönderildi. Veterinerler kendilerine gelen belgesiz hayvanları bize bildirmek zorunda. Aksi taktirde suç işlemiş olacaklar. Şu anda belgesiz Pitbull bulunduranlara 3 bin 434 TL ceza kesilecek" dedi.

4 BELGESİZ PITBULL ALINDI

Her akşam sahil bandı ve parklarda denetim yaptıklarını söyleyen Kodal, "Şu ana kadar 4 belgesiz Pitbull’un alınarak Demirtaş beldesinde bulunan Hayvan Kampı’na bırakıldı. Bundan sonra kısırlaştırılarak barınakta tutulacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 18:22:01
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?