21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya Üniversitesi geliyor!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) birkaç yıl önce koyduğu "Alanya Üniversitesi" hedefine emin adımlarla yürüyor.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu göreve yeni seçilen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsrafil Kurtcebe'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette ALTSO tarafından uzun zamandır hedeflenen "Alanya Üniversitesi" konusunda önemli adımlar atıldı. ALTSO Başkanı Kerim Taç, yeni Rektör Prof Dr İsrafil Kurtcebe'nin sadece Antalya ve Alanya için değil tüm bölge için büyük bir şans olduğunu söyledi. Taç, bölgeyi kucaklamaya hazırlanan Rektör Kurtcebe ile çok büyük hedeflere yürümek istediklerini belirtti.

Rektör Prof Dr Kurtcebe, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilçeye bir üniversite kazandırılması yönündeki gayretlerini tüm gücüyle destekleyeceği sözünü verdi. Kurtcebe, yapımına geçen sene başlanan ve gelecek ay içinde üniversiteye devri yapılacak olan ALTSO Meslek Yüksek Okulu nedeniyle de ALTSO Başkanı Kerim Taç ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. ALTSO heyetinin bu yöndeki gayretlerini takdir ettiğini belirten Rektör Kurtcebe, Alanya'da ilk kurulacak fakültenin Denizcilik Fakültesi olabileceğini ama bu yönde ALTSO'nun görüº ve önerilerini de beklediklerini söyledi.

Ziyarette ALTSO Başkanı Kerim Taç, üniversite hedefine ulaşmak için gerekli olan fakültelerin yapımıyla ilişkili Rektör Kurtcebe'nin fikirlerini aldı. ALTSO Başkanı, ALTSO MYO'yu söz verdikleri tarihte tamamlayacaklarını ve üniversitenin uygun yer vermesi halinde üniversiteyi oluşturacak fakültelerin yapımını da en kısa sürede başlayabileceklerini söyledi.

Taç, Alanya halkının üniversite hayalini gerçekleştirmek için 5-10 yıllık bir süreye tahammül edemeyeceğini, bu hedefi birkaç yılda gerçekleştirecek potansiyeli Alanya'da rahatlıkla oluşturabileceklerini söyleyerek, "Alanya Üniversitesi sayesinde Alanya'nın hem ekonomisine hem de sosyal yapısına önemli katkıları olacak. Alanyalılar olarak eğitime çok önem veriyoruz."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?