22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da 2010 rekor kırılan yıl oldu

ALANYA'DA 2010 REKOR KIRILAN YIL OLDU

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, sayısal anlamda bu yıl turist sayısında artış kaydedildiğini belirterek, “2010 yılı bugüne kadar ki gelen turistlerde rekor kırılan bir yıl oldu” dedi.

Alanya Belediye Encümeni, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tutulan 63 tutanak incelenerek karara bağlandı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Başkan Sipahioğlu, rakam vermedi ancak 2010 yılında gelen turist sayısında rekor kırıldığını söyledi. Başkan Sipahioğlu, “2010 yılı bugüne kadar ki gelen turistlerde rekor kırılan bir yıl oldu. 20 milyon gecelemenin üzerine çıkıldı. Alanya'nın katıldığı tanıtım fuarlarının amacına ulaştığını gösteriyor. Bu kadar gelen insanı biz tanıtım elçisi olarak ülkelerine gönderebildiğimizi sorgulamayız. Bu insanlar Alanya'ya küserek gittiyse de bizim yerel yönetim, esnaf ve kamu kurumu olarak ne gibi eksiklerimizin olduğunu sorgulamamamız gerekir. Turist gelmedi gibi bir algının söz konusu olmadığını biliyoruz. Sayısal anlamda bu sene artış var. Bu sayılardan memnun olan insanlar var” dedi.

Turizmle uğraşan insanların bu kış döneminde eksiklerinin en iyi biçimde sorgulayarak gelecek sezona hazırlanması ve katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Başkan Sipahioğlu şunları söyledi:

“Kayıtlarımıza, turist getiren acente kayıtlarına bakacağız. Gelen turist sayısında bir başarı var. Turist ne harcama yapmaması az harcama yapmasına neden olan faktörlerin nedenini tartışmamız lazım. Alanya'ya tatile gelen turistler sadece güzel otellerde ve sahillerde zaman geçirmek için gelmiyor. Yorgunluklarını tatil beklentilerini farklı kültür ve farklı yaşam tarzlarıyla ilgileniyorlar. Bizim kültürümüze uygun olarak tanıtım çalışmalarının yanı sıra şehirle ilgili beklentimizi reailezi edecek kolektif çalışmayı yapmamız lazım. Genel seçimi bırakıp yereldeki sorunlarımızı ve yapacaklarımızı birbirini olumsuz etkileyecek yönde karıştırmadan sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 14:39:05
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 15:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?