1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da 600 tavuk telef oldu

Alanya ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gedevet Yaylası'nda 600 tavuk bilinmeyen bir nedenle telef oldu. İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun, tavuk ölümlerinin kuş gribi ile alakası olmadığını belirterek "Tavukları yaylaya getirerek satan kişileri arıyoruz" dedi.


Alanya'nın Gedevet Yaylası'nda meydana gelen olay vatandaşları ve turizmcileri endişelendirdi. Telef olan tavukları poşete koyup toprağa gömen ya da yakan vatandaşlar yetkililerden inceleme yapılmasını istedi.

Yaylada yaşayan Ahmet Akçalıoğlu, bahçesinin tavuk mezarlığı haline geldiğini söyledi. Telef olan tavuk sayısının 600'e ulaştığını anlatan Akçalıoğlu, her sabah tavuk kümesinden ölü tavuk topladıklarını belirterek "Yaklaşık 16 gün önce yaylaya bir tavuk satıcısı geldi. O günden sonra tavuklarımız
rahatsızlanmaya başladı. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hastalık bütün hayvanlara bulaşırsa perişan oluruz" dedi.


KUŞ GRİBİ İHTİMALİ YOK
Alanya İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun ise konuyla ilgili araştırma yapmak üzere bölgeye iki uzman ekip gönderdiklerini söyledi. Ekibin telef olan tavuklardan numune alarak araştırmalarını sürdüreceğini belirten Olgun, numunelerin Konya'da bulunan laboratuvarda incelenerek ölümlerin kesin nedeninin tespit edileceğini dile getirdi. Ölümlerde 'Kuş gribi' ihtimalinin olmadığını anlatan Olgun, şöyle konuştu: "Kuş gribine sıcak bölgelerde yok denecek kadar az rastlanır. Bu nedenle ölümlerle kuş gribinin alakası
yok. Biz yine de gerekli tedbiri alarak bölgede araştırmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca tavuk satıcısını arıyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 16:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?