22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da bir tarihi ev daha kül oldu

Alanya'da son aylarda eski ve tarihi ev yangınlarındaki artış dikkat çekiyor. Son 1 yıl içinde 7 eski ev yanarken, dün gece yarısı da Çevre Yolu üzerinde bulunan tarihi bir ev yanarak kül oldu. 

Antalya'nın Alanya İlçesi'de ahşap bir ev, kimliği belirsiz kişilerce kundaklanmak suretiyle yakıldı. Edinilen bilgiye göre dün gece Küçük Hasbahçe Mahallesi, çevreyolu yanında bulunan Mehmet Demirkale'ye ait ahşap evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık bir saat içerisinde kontrol altına alınan yangın sırasında ev kül olmaktan kurtarılamadı. 

Olay yerine gelerek inceleme yapan polis, yangın nedeniyle 20 bin YTL hasar oluştuğunu tespit etti. Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, ilçede son aylarda ahşap ev yangınlarının arttığına dikkat çekerek, "2006 yılı içerisinde ilçemizde 7 ahşap ev yandı. Biz yangınların tinerci, şarapçılar ve baliciler tarafından çıkarıldığı gibi bir kanı var. Ancak bu olay böyle değil. Çünkü bu evlerin çoğunluğu benzin dökülerek yakılıyor. Bu tür yangınların önüne nasıl geçeceğiz bilemiyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 15:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?