21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya'da deve operasyonu

Alanya'da 1 deveyi almaya gelen 1 polis, 3 zabıta ve 2 temizlik işleri aracı, 5 polis, 8 zabıta, 5 temizlik işleri görevlisi seferber oldu. Deve sahipleri "Sanki deve değil de evde PKK'lı almaya geldiler" diyerek duruma tepki gösterdi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde belediye tarafından 1 ay önce başlayan deve operasyonları aralıksız olarak devam ediyor. Son 1 ay içinde Alanya Belediyesi zabıta ve temizlik işleri ekipleri 4 deve operasyonu yapmış ve bunların 3'ünü Antalya Hayvanat Bahçesi'ne göndermişti.

Bugün öğle saatlerinde yapılan 5. deve operasyonuna toplam 6 araç ve 18 görevli katıldı. 1 deve için belediye ve polis ekipleri seferber olurken, encümen onayı ile alınmasına karar verilen deve, sahipleri tarafından bahçede çalılıkların arasında yere yatırılmış vaziyette bulundu. Deve sahiplerinin itirazına rağmen Fatma Şen'e ait deveye el kondu. 1 polis, 3 zabıta ve 2 temizlik işlerine ait aracı görenler, "Ergenekon Operasyonu var" demekten kendilerini alamadılar. Operasyonun sadece bir deve için yapıldığını öğrenen vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, "Burası Türkiye normal" demekten kendilerini alamadı. Polis ve zabıta gözetiminde alınan deve Alanya Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi'ne götürüldü.

Devenin yarın Antalya Hayvanat Bahçesi'ne teslim edileceği öğrenildi. Deve sahipleri belediyenin bu tutumuna isyan etti. Deve sahiplerinden Yakup Aldemir, Başkan Sipahioğlu'nun ekmekleri ile oynadığını iddia ederek şöyle konuştu: "Bir deve için böyle kaba kuvvet kullanılır mı? Sanki deve değil terörist götürdüler. Bu insanlık dışı bir olaydır. Bizler ekmeğimizi bundan kazanıyoruz. Bu operasyonu yapanları esefle kınıyoruz. Bize zorla kapkaççılık, hırsızlık mı yaptıracaklar. Yeter artık. Bir insanın
elinden ekmeğini alırlarsa o insan ne yapar. Aç tavuk darı ambarını basarmış bizde mi basalım. Bundan sonra olacaklardan biz sorumlu değiliz"

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 18:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?