1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da dilencilere af yok

Alanya Belediyesi, sayıları artan dilencilere karşı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da MOBESE kameralarından yararlanacak.


Kapkaç, hırsızlık, trafik kazalarını gözetleyen ve zanlıların yakalanmasına yardımcı olan MOBESE kameraları sayesinde dilenci avında da başarılı sonuçlar alınıyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla dilenci istilasına uğrayan Alanya'da dilencilere af yok.

Atatürk caddesi, Cuma pazarı, Bankalar caddesi, İskele caddesi, Barlar sokağı ve Hükümet caddesinde sıkça görülen dilenciler, kamera kumanda merkezindeki görevliler telsizlerle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zabıta ekiplerine bildirilecek. Alanya Belediye
Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, özellikle Ramazan aylarında Alanya'da dilenci sayısının arttığını ifade ederek, zabıta ekiplerinin dilencilerle mücadelede etkin rol oynadıklarını belirtti.

Zabıta ekiplerinin özellikle Atatürk caddesi gibi işlek yerlerde dilencileri takibe aldığını belirten Yenialp, şöyle konuştu: "Dilenciliği meslek haline getirenlere, vatandaşlar itibar ederek para vermesin. Dilenciliği meslek haline getirmiş kişilerin bu işten vazgeçmesi için vatandaşların duyarlı davranmasını istiyoruz. Bu tür davranışlar bizim işimizi biraz daha kolaylaştırır. Dilenciler en çok cami önlerinde ve sokaklarda dolaşarak vatandaşlardan para istiyor.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?