8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da iki köy boşaltıldı

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yerleşim alanlarına ilerledi. Yangın nedeniyle boşaltılan İspatlı köyünde üç evin yandığı, çok sayıda ev ve seranın da zarar gördüğü belirtildi.

Yangın İshaklı köyüne de sıçrarken, köydeki evler jandarma ekipleri kontrolünde boşaltıldı. Yangın, Tekke köyü ve özellikle de tarihi Siedra Kalesi ile antik kalıntılarını da tehdit etmeye başladı. Jandarma Tekke köyü etrafında önlem aldı.

Yangına Alanya, Gazipaşa, Serik orman işletme müdürlükleri ile çevre ilçe ve belde belediyelerine ait 60'dan fazla arazöz ile çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alanya'ya bağlı Demirtaş beldesi İspatlı köyü mevkinde saat 21.55 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

2 dozer, 15 arazöz ve 6 ekipten oluşan 90 kişilik ekibin yanı sıra çevre belediyelere ait itfaiye araçları da yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Bölgede rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangının yerleşim birimlerini tehdit ettiği ve hızlı şekilde yayıldığı bildirildi. Valilik Kriz Merkezi'nce Kara Yolları Genel Müdürlüğü, DSİ ve Özel İdare Müdürlüğü'ne ait dozerlerin de bölgeye sevk edileceği belirtildi. Gece olması nedeniyle yangına havadan müdahale edilemediği kaydedildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

A.A.
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 02:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?