22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da kadın çiftçiler yarıştı

Alanya'da köy muhtarlarının belirlediği 18 çiftçi bayan arasından Konaklı, Çakallar Köyü ve Demirtaş'tan katılan 3 grup 1'inci oldu.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışması Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı.

Yarışmaya Ziraat Odası İlçe Başkanı Turgut Musluoğlu, Tarım İlçe Müdürü Umut Olgun ve çok sayıda çiftçi katıldı. Bilgi yarışmasına Çakallar Köyü, Konaklı, Demirtaş beldeleri ve Ali Efendi Köyü'nden 18 bayan katıldı.

Yarışmada hayvan bakımı, beslenmesi ve hayvan hastalıkları, arıcılık, meyve sebze yetiştiriciliği ve zararlıları, mantar yetiştiriciliği, tarım alet ve makineleri ile gıda muhafaza yöntemleri, aile çocuk sağlığı, beslenme ilkeleri konularını içeren sorular soruldu.

Köy muhtarlarının 4 ay önceden belirlediği 18 bayan çiftçi, 2'şer kişilik gruplar halinde yarıştı. Yarışma sonucunda Konaklı'dan katılan Seda Kaymak-Emine Soyalp, Çakallar Köyü'nden katılan Hanife Ünal-Tuğba Arslan ve Demirtaş'tan katılan Rabia Aras-Olcay Karadağ 1'inci oldu. Yarışmaya katılan tüm bayanlara bir çeyrek altın hediye edilirken, 1'inci olan bayanlara yarım altın hediye edildi.

Yarışmanın finali 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Antalya'da yapılarak, Antalya 1'incisi seçilecek. Burada birinci olan ekip, Antalya'yı Türkiye çapında temsil edecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 09:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?