22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da kan davası cinayeti

Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi'nde inşaatlarda çalışan bir kişi, kan davası nedeniyle sokak ortasında vurularak öldürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Mardin'in Kabala Beldesi'nden 7 ay önce çalışmak için Mahmutlar Beldesi'ne gelen A.Ç. (26), sabah saat 07.30 sıralarında gazete almak için markete giderken Atatürk Caddesi'nde aralarında kan davası bulunan R.A. tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. A.Ç. başına isabet eden mermiler sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, katil zanlısı olay yerinden uzaklaştı. Cinayet çok sayıda turistin kaldığı ana cadde üzerinde meydana gelirken, balkonlara çıkan turistler korku dolu gözlerle olup biteni anlamaya çalıştı. Jandarma beldenin giriş ve çıkışlarını kapatırken, olay yerine gelen A.Ç.'nin babası M.Ç. ve kardeşi gözyaşlarına boğuldu. 

Savcının yaptığı incelemelerin ardından A.Ç'nin cesedi, Alanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Zanlıyı yakalamak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, denetim noktasına gelmeden hızla ara sokağa giren aracı Mahmutlar Mezarlığı önünde durdurarak, araçta bulunan zanlı R.A'yı yakaladı. R.A. ifadesi alınmak üzere Mahmut Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. 

Kan davasının 2 yıldır devam ettiğini söyleyen M.Ç., "Mardin'de bir kaza sonucu bir kişinin ölmesiyle birlikte başladı bu kan davası. Sonra barıştık. Ardından bir kaza daha, bir kişi daha öldü. Şimdi de oğlumu öldürdüler. Su uyur düşman uyumaz misali hasımlarımızın buraya çalışmaya gelen oğlumu öldürmek için geldiklerini öğrendim. Ben de oğlumu almak için buraya gelmiştim. Ancak olan oldu. İnşallah bu kan davası son bulur" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 16:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?