21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya'da kayboldu,Yozgat'ta bulundu

ALANYA'DA KAYBOLDUĞU İDDİA EDİLEN ALMAN KADININ CESEDİ YOZGAT'TA BULUNDU

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2 aydır kayıp olarak aranan 78 yaşındaki Alman kadının cesedi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi ormanlık alanında yaklaşık 2 ay önce bir kadın cesedi bulan kişiler polise haber verdi. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, ölen kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Savcılık, fotoğraflarını basına dağıttığı cesedin yaklaşık 4 ay önce Almanya'daki yakınlarına Alanya'daki evine gideceğini söyleyerek Antalya uçağına binen ancak bir daha haber alınamayan 78 yaşındaki Marga Elizabeth Waltraut Janecke'ye ait olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Interpol tarafından da aranan Janecke'nin Alanya'da bulunduğu günlerdeki arkadaş çevresini incelemeye alan güvenlik güçleri, Alman kadının uzun süredir Alanya'da yaşayan ve rehberlik yapan A.T. (54) ile 4,5 yıldır ilişkisi olduğunu belirledi. Güvenlik güçleri, soruşturma kapsamında A.T'yi Çorum'da gözaltına aldı. Cesedi teşhis eden A.T'nin savcılıktaki ifadesinde, Janecke ile uzun süredir görüştüğünü, 4 ay önce de Türkiye'ye gelince Alanya'da buluşup birlikte Çorum'un Alaca ilçesine gittiklerini ve bir süre

burada birlikte yaşadıklarını söylediği öğrenildi. Yaşlı kadının aniden fenalaşarak öldüğünü iddia eden A.T'nin, cesedi Alanya'ya götürmek için arabasına koyduğunu ancak Akdağmadeni civarına geldiğinde paniğe kapıldığını ve ormanlık alana attığını iddia ettiği bildirildi. Otopside, kadının boynunun kırıldığının, üzerindeki parmak izlerinin A.T'ye ait olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Almanya'da yaşayan Marga Elizabeth Waltraut Janecke adlı kadın, 4 Şubat sabahı yakınlarına "Alanya'daki evime gidiyorum" diyerek yola çıkmış ancak yakınları o tarihten itibaren Janecke ile irtibat kuramamıştı. Bunun üzerine Alman polisine başvuran yakınları, Janecke'nin hayatından endişe ettiklerini belirterek yardım istemiş, Alman polisi durumu Interpol'e, Interpol de Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bildirmişti. Alman ve Türk polis ekipleri, kayıp kadını bulabilmek için ortak çalışma

başlatmıştı.

ALANYA'DA KAYBOLDUĞU İDDİA EDİLEN ALMAN KADININ CESEDİ YOZGAT'TA BULUNDU
ALANYA'DA KAYBOLDUĞU İDDİA EDİLEN ALMAN KADININ CESEDİ YOZGAT'TA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 18:05:00
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 12:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?