7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya'da Norveç Kurtuluş bayramı

Alanya'da 17 Mayıs Norveç'in Kurtuluş Bayramı törenle kutlandı. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ın da katıldığı törende ilçeye tatile gelen bine yakın Norveçli turist hazır bulundu. 

Norveçliler, müzik eşliğinde ve yöresel giysilerle yürüdü. Törende Norveçli bir kız çocuğu İstiklal Marşı'nı Türkçe okudu. 

Alanya'ya tatile gelen binlerce Norveçli turist, 17 Mayıs Norveç'in Kurtuluş Bayramı'nı törenle kutladı. 

Atatürk Anıtı önünde toplanan Norveçliler için tören düzenlendi. Törene Alanya Kaymakım Hulusi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ve belediye meclis üyeleri katıldı. Norveç ve Türk bayraklarıyla anıt önüne gelen Norveçliler, saygı duruşunda bulunup çelenk koydu. Norveçli bir kız çocuğu Türkçe olarak İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın ardından Norveçliler hep bir ağızdan kendi
milli marşlarını söyledi. 

Törene Alanya Lisesi Bando Takımı'nın çaldığı marşlarla devam edildi. Tören, halk oyunları gösterisiyle son buldu.
Törende Norveçli turistlere İngilizce olarak seslenen Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, turistlerin bayramını kutladı. Norveçliler'in törene yöresel giysiler ve bayraklarla geldikleri gözlendi. Kutlamalar aynı anda 4 ayrı yerde yapılırken, ellerinde Türk ve Norveç bayrağı taşıyan turistler şehir turu yaptı. 

İlçede yerleşik olarak yaşayan Norveçli Bjorn Gronli, bu günün Norveç'in Danimarka'dan ayrılışının 188. yıldönümü olarak kutlandığını belirtti. Bjorn Gronli, ''Bu günü Türkler'in sıcaklığı ve konukseverliğiyle kutluyor olmaktan çok mutluyuz'' dedi. 

Danimarka ve İsveç yönetimi altında yüzyıllarca yaşayan Norveç halkı, 17 Mayıs 1905'de Christian Michelsen önderliğinde Danimarka'dan ayrıldı. Bu gün, 188 yıldır yıldönümü olarak kutlanıyor.
İha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 23:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?