1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'da orman yangını

Antalya'nın Alanya İlçesine bağlı Kestel ve Oba beldelerinde gece yarısı başlayan yangın korku dolu anlar yaşattı.


Kestel ve Oba beldelerinde çıkan yangında üç hektarlık orman ve tarım alanında bulunan kuru otlar rüzgarın etkisiyle hızla tutuşarak çevreye yayıldı.

Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait dört arazöz ile Alanya Belediyesi ve belde belediyelere ait altı itfaiye aracı, bir kepçe ve 40 görevli ile vatandaşlar müdahale etti. Yangının can kaybına neden olmaması için ise Alanya Merkez Jandarma Karakolu ekipleri güvenlik önlemi aldı. Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya Meslek Yüksekokulu'na 500 metre mesafedeki yangın enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcım sonucu kuru otların tutuşması üzerine çıktı.


Oba beldesi Merkez Mahallesi Santral Caddesi üzerinde Mümin Gürkan'a ait arazide rüzgarın etkisi ile enerji nakil hatlarından dolayı meydana gelen yangın 1 hektarlık tarım ve çalılık alanın yanmasına neden oldu. Yangına 8 arazöz ve itfaiye aracı ile 30 görevli ve çevrede bulunan vatandaşlar müdahale etti.

Yangının yayılmasını önlemek için vatandaşlar, ağaç dalı ve toprak atarak müdahale ederek görevlilere yardımcı olmaya çalıştı. Yangına müdahale eden Ali Uğur (32) ve Emrullah Köleoğlu (39) isimli iki
vatandaş dumandan etkilenince 112 Acil Servis ambulansında tedavi edildi. Her iki yangın alanında soğutma çalışmaları tamamlandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 16:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?