21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya'da sahte içki operasyonu

Alanya'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, 53 bin sahte içki ile çok sayıda şişe, kapak, etiket ve içki imalatında kullanılan hammadde ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Kestel Beldesi'nde bir imalathaneye nakil yapan 07 ALA 63 plakalı kamyonda yapılan aramada 13 bin boş içki şişesi, çeşitli markalarda 20 bin adet içki şişesi kapağı, yaklaşık bin litre içki yapımında kullanılan alkol renklendirici, içki şişesi kapaklama makinesi ve sıvı malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili inceleme başlatan ekipler, Alanya'da faaliyet gösteren Çaban Cömertoğlu'na ait bir içki şirketinin yakalanan imalatçılarla ilgisi olduğunu belirledi. Bu şirkete ait işyerleri ve gizli depolara düzenlenen operasyonlarda, çeşitli markalarda 53 bin şişe sahte içki ele geçirildi. Araştırmalarını derinleştiren jandarma, Alanya'nın Demirtaş Beldesi'nde bulunan bir evin içinde gizli sahte içki imalathanesi tespit etti. Burada da yaklaşık 10 bin boş içki şişesi, çok sayıda varil ve tanker, 20 bin adet içki şişesi kapağı, değişik firmalara ait 10 bin adet içki şişesi etiketi, çok sayıda karton kolisi, 1 adet şişeleme makinesi, hortumlar ve imalatta kullanılan hammadde ele geçirildi. 

Olayla ilgili bir kamyon ve bir otomobile de el konurken, Ç.C. (33), M.Ç. (36), G.B. (40) ve H.Ş. (50) adlı şahıslar gözaltına alındı.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 19:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?