21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanya'da sahte rehber yakalandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, sahte rehberlik yapmak isteyen ve broşür dağıttığı turistlerle diyaloğa girerek, çıkar sağlamaya çalıştığı öne sürülen bir kişi yakalandı.

Atatürk Caddesi'nde yürüyen turizm acentesi sahibi Mevlüt Elberler, elinde broşürler bulunan bir kişinin 5 kadın turistle konuştuğunu fark etti. Turistlerin yanına yaklaşan Elberler, kendini rehber olarak tanıtan kişinin elindeki broşürlerin kendi acentesine ait olduğunu gördü. Elberler, turistleri olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra Erdal T. adlı kişiyi acentesine davet etti. Elberler, acentesine gelen Erdal T'yi polise yakalattı.

Polis tarafından gözaltına alınan T'nin, güvenlik bilgi sorgusunda Alanya, İstanbul ve Gaziantep'te uyuşturucu madde ticareti yapmaktan sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Sahte rehberin karakoldaki sorgusu sürüyor.

Acente sahibi Mevlüt Elberler, bu kişinin kendi şirketine ait broşürleri ne şekilde ele geçirdiğini bilemediğini belirterek, “Biz emek harcıyor, broşür hazırlıyoruz. Turiste, turizme iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama bu tür insanlar emek hırsızlığı yapıyor” dedi.

Bu kişinin broşür verdiği turistlere kendisini rehber olarak tanıttığını ve bir şekilde çıkar sağlamak istediğini öne süren Elberler, “sabıkalı olduğu ortaya çıkan sahte rehberi yakalatmasaydım, elinde şirketime ait broşürlerle kim bilir neler yapacaktı. Bu kişi, benim yerime belediye yetkililerine yakalansaydı, sokakta izinsiz broşür dağıttırdığım gerekçesiyle benim şirketim cezalandırılacaktı” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?