7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanyalı aşçılardan Guinness rekoru

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) üyesi aşçıların, 15 Nisan 2006'da yaptıkları 2 bin 720 metre 21 santim uzunluğundaki yaş pasta, Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı. 

AKPAB Başkanı Bayram Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Guinness Rekorlar İdare Kurulu Başkanı Sarah Wagner'in birliğe gönderdiği elektronik posta ile rekorun onaylandığını bildirdiğini, açıkladı. İngiltere'de aşçılık yapan ve birliğe üye olan Erdem Dirbalı aracılığıyla Guinness'e yeniden başvurduklarını belirten Ergün, şöyle konuştu: 

''Kendi işimizi, kendimiz yaptık. Görüntüleri toparladık, fotoğrafları hazırladık ve gazetelerde çıkan haberleri bir dosya halinde İngiltere'ye gönderdik. 4 ay sonunda Guinness Rekorlar İdare Kurulu Başkanı Sarah Wagner'den bir elektronik posta aldık. Rekor denememizin onaylandığını bildirdiler. Bir hafta içinde belge ve amblem Alanya'ya ulaşacak. Çok mutluyuz. Bu ödül tüm Alanya'ya ve Türk turizmine armağan olsun.'' Başkan Ergün, rekorlar kitabına giren muzlu rulo pastanın yapımında 285 aşçı ve pasta ustasının çalıştığını, 159 bin yumurta, 5 bin 512 kilogram toz şeker, 5 bin 512 kilogram un, 795 kilogram pasta katkı maddesi, 265 kilogram kabartma tozu, bin 60 kilogram pasta yağı, 5 bin 300 litre süt, 700 kilogram toz şanti, 2 bin 650 kilogram muz, 255 kilogram kiraz şekerleme, 2 bin 650 litre su kullanıldığını söyledi.

REKOR TARTIŞMASI
Alanyalı aşçılar, 15 Nisan 2006 da 2 bin 720 metre 21 santim uzunluğunda dünyanın en uzun pastasını yapmış, ancak AKBAP Başkanı Ergün, rekor denemesine gözlemci olarak katılan Prof. Dr. Orhan Kural'ın Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi olmadığını öğrendiklerini açıklamıştı. 

Bu nedenle rekorun Guinness'te gündeme alınmadığını belirten Ergün, Alanyalı aşçıları zor durumda bıraktığı için Kural hakkında, 15 bin YTL'lik tazminat davası açacaklarını bildirmişti. Prof. Dr. Orhan Kural da Ergün'ün iddialarının ''gülünç'' olduğunu belirterek, ''Alanyalı aşçıların Guinness Rekorlar Kitabına girememiş olması heyet raporlarının yanlış hazırlanmasından kaynaklanıyor'' demişti
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 13:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?