8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanyalı gençler, Alanya'ya sahip çıktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir grup genç, Alanya Gençlik Platformu adı altında toplanarak, “Kentlilik Sözleşmesi” imzaladı.

Alanya Gençlik Platformu üyesi gençler, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) bir araya geldiler. Toplantıda konuşan Alanya Gençlik Platformu Koordinasyon Kurulu üyesi Avukat Umut Kurman, bir ülkenin, kentin ya da ilçenin kalkınması için gençliğin mutlaka sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Nüvit Özkan'ın önerisi üzerine harekete geçtiklerini anlatan Kurman, “Bu platform, dil, din, ırk farkı gözetmeksizin herkesi, memleket meseleleri konusunda bir araya getirme çabası ve idealidir. Bu, yaşadığı kenti umursayan insanlar için bir çıkış noktası yaratma çabasıdır” dedi.

Platformun, yaşadığı yer için bir şeyler yapmak isteyen herkese açık olduğunu vurgulayan Kurman, şunları kaydetti:
“İmzalayacağımız kentlilik sözleşmesi, kentin tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin korunması ve yaşatılması için gerçek bir çaba sarf etme sorumluluğunu getiriyor. Bu sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi burada imza altına alıyoruz. Sadece bizim imzalamamız ve uymamız yetmez. Daha fazla kişiye kentlilik sözleşmesi imzalamak ve bu sözleşmeye sadık kalmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bunları laf olsun diye yapmıyoruz. Bu sorumluluğumuzu gerçekten yerine getireceğiz.”

Gençler, daha sonra, hazırlanan kentlilik sözleşmesine imza attılar.

İmzalanan kentlilik sözleşmesinde özetle şu ifadeler yer alıyor:
“Kentimin daha yaşanabilir olması için bu doğrultuda çalışan tüm kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına olanaklarım ölçüsünde katkı sağlayacağıma, çevre karşı duyarlı olacağıma, gördüğüm yanlışların düzeltilmesi için yetkili makamlara en kısa zamanda başvuracağıma ve başvurularımın takipçisi olacağıma söz veriyor ve sözleşme hükümlerini kentli olmanın temel değerleri olarak benimsediğimi ve çevremdeki insanların da bu değerleri benimsemeleri için çaba göstereceğimi beyan ediyorum.”

Toplantı sonrası konuşan ALTAV Başkanı Nüvit Özkan, gençleri toplumsal sorumluluk içerisine çekmenin en büyük hayali olduğunu belirterek, Alanyalı gençlerin gösterdiği duyarlılıktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Kentlilik Sözleşmesi'nin, zamanla her kesimden insana imzalatılacağını belirten Özkan, “Zamanla bu sözleşme kurumsal olarak da imzalanacak ve bu sözleşmeyi imzalayan kurumların kapılarına, kentlilik sözleşmesinin imzalandığına dair yazılar asılacağını, böylece, kente karşı sorumlu kişilerin, bu tür yerleri tercih etmesi gerçeğinin ortaya çıkacağını bildirdi.

Özkan, bu uygulamanın Türkiye'de ilk kez yapıldığını da sözlerine ekledi.



a.a
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 09:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamide neslihan IP: 88.232.138.xxx Tarih : 21.02.2007 12:15:46
slmlar herkese.haberı okuyunca etkılendım fakat antalyanın sıtesını zıyaret ettıgımde vorada bulunan kısılerın yorum yapmadıgını gordum.antalya cok guzel bıyer olsa gerek.akdenızde mersıne gıttım ama antalyayı gormedım.antalyanın kıymetını bılın.denız kum gunes nekadar guzel ya.keske burada ole olsa ama malesef ole olmuyor.baskentten neslihan....