7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alanyalı iş adamı havaalanı açacak

Antalya'nın turistik ilçesi Alanya'nın 2006 yılı vergi rekortmeni olan iş adamı Kerim Aydoğan, bölgenin en önemli sorunlarının başında gelen havaalanı eksikliğini gidermek için çalışma başlattıklarını söyledi.
2006 yılında ödediği 1 milyon 976 bin 273 YTL vergi ile vergi birincisi olan Kerim Aydoğan, "Turizmin kurtulması için uluslararası bir havaalanı ve en az 5-6 golf tesisinin açılması şart. Örneğin Dubai'de Burj El Arab'da bir şişe şarap 26 bin YTL'ye satılırken, burada aynı parayla bir otel kiralanabiliyor. Orada sadece çöl ve kötü bir deniz var. Ancak burada her şey var, ama yine de turizm kötü deniyor. 2006 yılının çok iyi geçmediğini hepimiz biliyoruz. Alanya'da gelen turistlere iyi davranılması lazım.
Onlara konuksever yaklaşıp, ekmek kapısı olarak görmeli ve bu şekilde davranmalıyız. Alanya'ya 20 yıl önce gelen bir çift bize geldi. O zaman geldiklerinde kaybolmuşlar ve bir Türk ailesi onları konuk etmiş. Bu turistler yine geldiler ve onlarla birlikte 2 hafta boyunca o aileyi aradık ancak bulamadık. Yani iyiliği unutmuyorlar ve bu da Alanya turizmine olumlu yansıyor. Kısacası biz onlara ne kadar iyi hizmet ve güler yüz sunarsak, onların da buraya geri dönüşünü o kadar sağlamış oluruz" dedi.
Uluslararası bir havaalanı açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Aydoğan, "Aralarında Gazipaşa Havaalanı'nın da bulundu 4 bölgede inceleme yapmak üzere bir teknik heyet geldi. Hem açacağız, hem de işletmesini yapacağız. Benimle birlikte bir turizmci arkadaşımız ve bir İngiliz firma var. İngiliz firma yatırımcı olacak. Turizm Bakanı'na konuyla ilgili iyi niyet mektubumuzu da gönderdik. Bölgemizdeki tüm bürokrasi de bu konuda bize destek veriyor. Gazipaşa Havaalanı'nın mevcut pisti, uluslararası
uçuşlar için müsait değil. Pist 30 derece değişir ve 3 bin 200 metreye uzatılırsa kullanılabilir hale gelir. Pist değişmeli ve alan genişlemeli. Şu anda inecek olan küçük uçakların da turizm açısından bir faydası olmaz. Finans konusunda bir sıkıntımız yok. Çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
Alanya'nın Kargıcak beldesinde 4 bin yatak kapasiteli, villalarıyla birlikte dev bir kompleks alanı olan Goldcity'nin 7 Temmuz 2007'de açılacağını kaydeden Aydoğan, "Projemizde çok iddialıyız. Genel koordinatörlüğünü, dünyada ve Türkiye'de marka oteller yapmış olan Nihat Altay yürütmekte. Benim tek üzüldüğüm şey var; o da ağabeyim Cengiz Aydoğan'ın Goldcity ile bağdaştırılması. O sadece statik ve betonarme işinin projesini yapıyor. Başka bir ortaklığımız yok, ağabeyim olmasından başka" şeklinde konuştu.

Goldcity'nin sosyal imkanlarıyla tam bir yaşam alanı olduğunu dile getiren Aydoğan, "Hamamından çarşısına, tenis kortundan havuzuna, restoranından diskosu ve barına kadar eksiksiz olacak. 175 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Goldcity'de bin civarında konut ve bir otel bulunuyor. Bu proje, dünya çapında bir proje. Bu nedenle Alanya ve ülke turizmine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Kerim Aydoğan, tesisin bulunduğu araziyi 1970'li yıllarda parça parça almaya başladıklarını söyleyerek, "Burada ilk etapta 27 villa yaptık. Bunların birini İrlandalılar'a sattım ve daha sonra kurduğumuz iyi ilişkiler sayesinde diğerlerini de bu kişilerin yakınlarına, arkadaşlarına sattık. Böylelikle İrlandalılar'a Alanya'dan ilk mülk satan da ben oldum. Şu anda dünyanın dört bir yanından insanlara satış yapıyoruz" diye konuştu
iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2007 Salı 23:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Oğuzhan ÖZEL IP: 88.247.190.xxx Tarih : 9.05.2007 10:19:40
para var huzur var :)