22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanyalı şoföre kalite belgesi

ŞOFÖRE KALİTE BELGESİ

Alanya ilçesinde, tarım müdürlüğünde görevli şoför Murat Tahmaz, KGS Danışmanlık adlı şirket tarafından verilen 'ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi' eğitimini tamamlayarak 'ISO 9001 Kalite Belgesi' aldı.

ISO 9001 Kalite Belgesi sahibi şoför Murat Tahmaz (49), araçları çok sevdiğini ve çocukları gibi gördüğünü söyledi. İnşaat teknisyeni olduğunu ancak otomobili çok sevdiği için şoförlük yaptığını belirten Tahmaz, şöyle konuştu: "Rahmetli babam 5'inci Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın şoförlüğünü yaptı. Bu meslek babadan oğula geçti diyebilirim. Sabah işe geldiğimde önce 1991 model arabamın kaputunu açarım. Yağına, suyuna ve lastiklerin hava basıncına bakarım. Yağ ve hava filtrelerini kontrol ederim. Daha

sonra marşa bastıktan sonra belli bir süre aracımı ısıtırım. Isındıktan sonra aracımı stop ederek görevimi beklerim. Görev yazım geldikten sonra kimle, nereye gideceğim belli olur. Sağlıklı bir şekilde trafik kurallarına uyarak aracımı sürmeyi görev bilirim. Mümkün olduğu kadar aracı dikkatli kullanırım. Şu ana kadar hiç trafik cezası almadım."

EĞİTİMDEN GEÇTİK

Alanya Tarım İlçe Müdürü Umut Olgun ise, vatandaşa ve çiftçilere verdikleri hizmetin bir standarda ulaşması için ISO 9001 Kalite Belgesi başvurusunda bulunduklarını belirtti. "Ben ve personelim belli bir eğitimden geçtik" diyen Olgun, ISO 9001 Kalite Belgesi'ne sahip olduklarını söyledi.

Türkiye'de bu belgeyi alan ilk tarım müdürlüğü olduklarını anlatan Olgun, sözlerine şöyle devam etti: "Bu belgeyi alma aşamasında şoför arkadaşlarımızda eğitimden geçti. Belirli bir hizmet standardı oluşturuldu. Şoför arkadaşlarımızın günlük olarak araçlarına hangi bakımları yapacağı, hangi evrakları tutacağı ve bunu kime teslim edeceği ile ilgili bir yazılı prosedür oluşturduk. Bunu şoför arkadaşlara dağıttık. Personelimiz de bu prosedüre göre çalışmalarını sürdürmektedir."

ŞOFÖRE KALİTE BELGESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?