22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanyalı yabancılar iyice yerleşiyor!

Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya'da yaşayan yerleşik yabancıların Dolar ve Euro'nun artışı ile birlikte ikinci, hatta üçüncü evlerini aldıklarını söyledi.

Alanya Yabancılar Meclisi üyeleri, bugün Abdullah Karaoğlu Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıda Kaymakam Hulusi Doğan tarafından başlatılan Dünya Ormanı Projesi'ne destek ve yeni tapu kanunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının en ilginç konusu ise Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin ardından Türkiye'deki yüksek döviz kurları ile birlikte yeni yatırım planları oldu. Alanya'da yaşayan yerleşik yabancıların evlerini satarak ilçeyi terk ettiklerine dair duyumların yanlış olduğunu belirten Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, "Tam tersi Dolar ve Euro'nun artışı ile birlikte yerleşik yabancılar ikinci, hatta üçüncü evlerini alıyorlar. Artık kendi ülkeleri yerine yatırımı Alanya'ya yapıyorlar" diye konuştu.

Küresel krizle birlikte Avrupa'da yatırımların durduğunu söyleyen Karaoğlu, "Kriz bu yönden Alanya için büyük bir fırsat kapısı oldu. İlçemizde yaşayan yerleşik yabancılar Dolar ve Euro, Türk parası karşısında değer kazanınca bunu fırsat bildiler ve yatırımlarını daire ve arsa olarak yapmaya başladılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 21:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?