1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'ya turist yağdı

YUNAN YOLCU GEMİSİ İLK KEZ ALANYA'DA

Antalya'nın Alanya ilçesine deniz yoluyla bir günde bin 603 turist geldi.

Alanya Limanı'na ilk olarak Yunanlı turistlerin bulunduğu El Venizelos isimli gemi 966 yolcuyla geldi. Alanya Limanı'na ilk kez yanaşan gemide 200'e yakın engelli çocuk ile 300 personel bulunuyor. Alanya Limanı'na yanaşan günün ikinci gemisi Mirage 1 ile 637 İsrailli turist ilçeye geldi. Bu gemide 260 personel bulunuyor.

Alanya Liman İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, ilçeye ilk kez gelen El Venizelos adlı geminin bundan sonra da ilçeye gelmeye devam edeceğini söyledi. İsrailli turistleri taşıyan Mirage 1 adlı geminin Alanya'ya bir sefer daha yaparak bu yıl Alanya seferlerini tamamlayacağını belirten Kaptanoğlu, şöyle konuştu: "İsrailli yetkililer ve tur şirketlerinden bize yansıyan bir sorun yok. Hatta bu yıl Alanya seferlerini tamamlayan Royal İris adlı İsrail gemisi Alanya Limanı'na üç ek sefer daha yapacak."

Her iki gemi ile Alanya Limanı'na gelen Yunan ve İsrailli turistlerin büyük bir kısmı tur otobüsleriyle Alanya ve Manavgat'taki tarihi ve ören yerlerini ziyaret edecek.

Mirage 1 adlı gemi bugün saat 19.00'da, El Venizelos isimli gemi saat 20.00'de Alanya Limanı'ndan ayrılacak.

YUNAN YOLCU GEMİSİ İLK KEZ ALANYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 11:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?