1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'ya yeni yat limanı

Alanya ilçesinde, yeni yat limanı ve balıkçı barınağı yapılacak.

Proje hazırlığı çerçevesinde, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri arasındaki 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olan Aytap mevkiinde Bodrum Arkeoloji Müzesi'nden gelen iki dalgıç tarafından arkeolojik kalıntı tespiti için araştırma yapıldı.

400 metre genişliğindeki sahilde dalış yapan arkeolog dalgıçlar, deniz altında fotoğraf çekti. Alanya Müze Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde dört saat süren çalışma sonunda dalgıçlar, bölgede arkeolojik kalıntıya rastlamadıklarını ve bunu fotoğraflarla belgelediklerini söyledi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, ilçe merkezindeki mevcut balıkçı barınağının hem balıkçılara hem de tur teknelerine yeterli gelmediğini ve bu nedenle DLH ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde araştırma içine girdiklerini söyledi.

Alanya'dan Demirtaş beldesine kadar olan sahili teknik elemanlarla birlikte taradıklarını belirten Doğan, şöyle konuştu: "Bu bölgede üç nokta belirledik. Bu üç noktadan ikisi doğal sit ve tarihi sit alanıydı. Alanya'ya 35 kilometre mesafedeki Aytap mevkiindeki nokta ise 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olduğu için DLH ile birlikte Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na müracaatımızı yaptık. Kurul, su altı araştırması yapılarak uygun olup olmayacağına karar verecek."

Araştırma sonunda olumlu sonuç çıkması halinde buraya balıkçı barınağı veya küçük bir yat limanı yapmayı arzu ettiklerini ifade eden Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Henüz teknik çalışma yapılıyor. Hukuki ve teknik çalışmayı bitirdikten sonra uygun olursa projelendirilerek buraya bir balıkçı barınağı yapılması arzu ediliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 08:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?