1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alanya'yı köpek balıkları bastı!

Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında avlanan bir balıkçı teknesinin ağlarına irili ufaklı beş köpek balığı takıldı. Balıkçı Bayram Kılılı, köpek balıklarının ağırlığının 15 ile 70 kilogram arasında olduğunu söyledi.

Antalya'nın Alanya İlçesi Demirtaş beldesinde, balıkçı arkadaşı İbrahim Yılmaz ile birlikte teknesiyle avlanmaya çıkan Bayram Kılılı (29), "Arkadaşımla birlikte ağı denize attık. Bir süre sonra ağa balık sürüsü takıldığını düşünerek çekmek istedik. Arkadaşımın yardımıyla ağı tekneye çektik. Ağa takılan beş tane köpek balığını görünce şaşkına döndük" dedi.

Hayatında ilk kez köpek balığı avladığını belirten Kılılı, şöyle konuştu: "10 yıldır balık avlıyorum ancak ilk kez ağıma köpek balığı takıldı. Ağı tekneye aldığımda köpek balıklarını görünce çok şaşırdım. Bu bölgede hiç böyle bir balığa rastlamadım. Daha önce birkaç balıkçı bu tür balıklara rastlamıştı ancak çekindikleri için tutamamışlardı. Ben tuttuğum için mutluyum."

Balıkçı Mehmet Yıldırım ise, Akdeniz'de ilk defa böyle büyük bir balık gördüğünü belirterek "Köpek balıklarının kıyıya bu kadar yaklaşmasına çok şaşırdım. Bu bölgede ilk kez bu büyüklükte köpek balıklarına rastlıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 13:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?