7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alara Köprüsü taşkından yıkıldı

ANTALYA'nın Alanya ve Manavgat ilçelerini ayıran Alara Çayı üzerinde kurulu olan köprü, aşırı yağış nedeniyle meydana gelen taşkında yıkıldı.

Antalya'da son bir haftadır etkili olan şiddetli yağmur, Manavgat ile Alanya'yı birbirine bağlayan Alara Çayı üzerinde kurulu köprüyü yıktı. Birçok belde ve köyün ulaşımını sağlayan Alara Köprüsü su taşkını nedeniyle dün gece yıkıldı. Köprünün yıkılmasının ardından Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Manavgat Garnizon Komutanı Albay Uğur Dilbaz, bölgede incelemelerde bulundu.

Manavgat'ın Karakaya Köyü Muhtarı Cafer Tayyar Karadağ, köprünün 1999 yılında Bayındırlık ve İl Özel idare tarafından aktarılan kaynakla inşa edildiğini belirterek, müteahhit firmanın direkleri sağlam yerleştirmemesi yüzünden köprünün su taşkınına dayanamayarak yıkıldığını ileri sürdü. Yazın konuyla ilgili DSİ’ye dilekçe verdiğini aktaran Muhtar Karadağ, “Köprü zaten yıkılacak gibi duruyordu. Yaz aylarında DSİ'ye dilekçe yazarak, kışın su taşkınlarından köprünün yıkılabileceğini ve temeline taş doldurulması gerektiğini ilettim. DSİ yetkilileri de köprüde inceleme yaparak, yıkılmayacağını beyan ettiler” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 17:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?