1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alaylı gazeteciler kep fırlattı

ALAYLI GAZETECİLER KEP FIRLATTI

Antalya'da İletişim Fakültesi mezunu olmayan gazetecilerin sertifika sahibi olması için geçen yıl Temmuz ayında yürürlüğe giren Basın Akademisi Projesi kapsamında 118 gazeteci, düzenlenen törende kep fırlatarak belgelerini aldı.

Avrupa Birliği'nin fon desteği ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen ve toplam bütçesi 156 bin euro olan Basın Akademisi Projesi'nin Hill Side Su Otel'de düzenlenen kapanış törenine gazetecilerin yanı sıra Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Basın Akademisi'nde ders veren basından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, Akdeniz

Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile çok sayıda davetli katıldı. 30'ar kişilik gruplar halinde iki aylık hızlandırılmış eğitimle akademiden mezun olan alaylı gazeteciler, düzenlenen törende cübbe de giydiler. Törene kameraları ve fotoğraf makinelerini de beraberinde getiren Antalyalı gazeteciler, mezun olurken mesleklerini de icra etmeyi ihmal etmediler.

Törende konuşan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ''Basın Akademisi Antalya'' ile 118 alaylı gazetecinin akademik eğitim alarak sertifikaya kavuşturulduğunu söyledi. Yeni, ''En az lise mezunu gazetecilerin katılabildiği Basın Akademisi Projesi'nde eğitimler 30'ar kişilik gruplar halinde, her grup için 38 saat olarak hazırlandı. Eğitimler, proje iştirakçisi Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi. Eğitimlerin içeriği

tamamen gazetecilik mesleğine yönelik hazırlandı. Temel iletişim, video, grafik tasarım, internet gazeteciliği, web tabanlı reklamcılık, gazetecilikte AB standartları gibi birçok konuda mesleki eğitim alan alaylı gazetecilere basın savcısı tarafından da basın hukuku konusunda dersler verildi. Kursların sonunda alaylı gazeteciler sınava tabi tutuldu. Devam zorunluluğunun olduğu kurslara katılan gazetecilerden 118'i projeyi başarıyla tamamladı" dedi.

Konuşmaların ardından 118 gazeteciye sertifikaları verildi. Cübbe giyerek sertifikalarını alan alaylı gazeteciler, daha sonra kep fırlattı.

ALAYLI GAZETECİLER KEP FIRLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 09:55:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 14:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?