1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alevler iki evi yuttu

Korkuteli ilçesinden 40 kilometre uzaklıktaki İmecik Köyü’nde elektrik kontağından çıkan yangında 2 ev tamamen yanarken, evlerin sahiplerinin yıllar önce yaşanan bir başka yangında yakınlarını kaybettikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İmecik Köyü Orta Mahallede hayvancılık yapan Ali Küçüksolak'a ait ahşap ev sabaha karşı elektrik kontağı nedeniyle yanarken, yangın itfaiye ekipleri gelene kadar yan tarafta bulunan Veli Yavuz'a ait eve sıçradı. Köyde büyük korkuya neden olan yangın, Elmalı ve Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözlerle 4 saat süren çalışma sonunda söndürülebildi.

İKİNCİ BİR FACİAYI UCUZ ATLATTIK

Köy Muhtarı Ekrem Kurt, yangının büyük korkuya neden olduğunu belirtirken, evleri yanan her iki çiftçinin geçmişte büyük bir facia yaşadıklarını söyledi. Kurt, şunları anlattı:

“Mağdur Veli Yavuz 1979 yılında köyümüzün bir başka mahallesinde yaşarken evinde çıkan yangında eşi Ayşe Yavuz, kundakta bebeği, erkek kardeşi Abdullah Yavuz ve halası Fatma Okutan’ı kaybetmişti. Ali Küçüksolak’ın kaderi de aynıydı. O da, 1976 yılında çıkan yangında eşi Ayşe Küçüksolak, kızları Keziban ve Şerife Küçüksolak’ı kaybetmişti. Bu bir kader. Bu kez can kaybı olmaması ise bizim için çok sevindirici.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 13:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?