1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alevler işyerlerini yuttu!

Antalya'da, sabaha karşı iki büyük işyerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Muratpaşa ilçesine bağlı Sinan Mahallesi'nde bir işyerinde saat 04.32'de yangın çıktığı ihbarını alan Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı Kaleiçi İtfaiye İstasyonu ve Cumhuriyet İstasyonu ekibi yangına müdahale etti. Yangının diğer işyeri ve meskenlere sirayet etmesi ve büyümesi engellendi.

İtfaiye ekiplerinin işyeri kepenklerini kırarak müdahale edebildikleri yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın 1,5 saat süren soğutma çalışmalarının ardından sona erdi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Alarm Santrali'ne 05.06'da gelen bir diğer ihbarda ise Akdeniz Sanayi Sitesinde bir işyerinde yangın çıktığı bildirildi. Hürriyet İtfaiye İstasyonundan hareket eden yangın müdahale ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Aynı anda Hürriyet, Çamlıbel, Gürsu ve Döşemealtı, Varsak itfaiye istasyonlarından hareket eden toplam dokuz yangına müdahale aracı ve ekiplerinin katılımıyla üç farklı koldan yangına müdahale edildi.

Tiner ve boya malzemelerinin bulunduğu alana profesyonel bir yaklaşımla yapılan ilk müdahale ile olası bir parlama riski ortadan kaldırıldı. Çevrede bulunan diğer işyeri sahiplerinin yangının kendi işyerlerine sıçrama tehlikesine karşı panikle izledikleri yangın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin titiz çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Her iki yangında işyerleri zarar görürken bir can kaybı yaşanmadı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler son 24 saatte iki iş yeri yangını, 14 ot yangını, bir baca yangını ve bir asansörden tahliye olmak üzere toplam 18 olaya müdahale etti

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 15:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?