7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alevlerin otrasında kaldılar

Antalya'nın Kaş ilçesinde meydana gelen orman yangınında alevlerin içerisinde kalan 7 orman işçisi yaralandı.

Yaralılardan durumu ağır olan 2 işçi, helikopterle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Alınana bilgiye göre, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yaylapalamut köyü ile Çamlık köyü arasındaki ormanlık alanda çıkan orman yangınına müdahale eden ekipler büyük bir tehlike yaşadı. Yangına müdahale ederken rüzgarın yön değiştirmesi sebebiyle bir anda alevler arasında kalan 7 orman işçisi, güçlükle yangın bölgesinden kurtarılabildi. 7 işçinin yanarak yaralandığı yangında, durumu ağır olan 2 orman işçisi helikopter ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Orman işçilerini taşıyan helikopter, hastanenin bahçesinde bulunan helikopter pistine indi. Helikopter pistinde ambulanslarla yaralıları bekleyen sağlık ekipleri, yaralı işçileri alarak acil servise getirdiler.


Antalya orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, bugün saat 15.00 sıralarında başlayan yangına müdahale eden arazöz ekibinde bulunan 7 işçinin yangının ortasında kalarak yaralandığını söyledi. Türedi, yaralılardan 5'ine yangın bölgesindeki sağlık görevlilerince müdahale edildiği belirterek, durumu ağır olan 2 orman işçisinin ise helikopterle Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydetti.


Yangının kısmen kontrol altına alındığını söyleyen Aydoğan Türedi, yangına 5 helikopter, 1 anfibit uçak, 4 uçak, 30 arazöz ve 150 orman işçisi ile müdahale edildiğini bildirdi. Yangında şuana kadar yaklaşık 70 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 00:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?