7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Ali Baba ve 40 Haramiler' sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Selman Ada’nın yazdığı, librettosu Tarık Günersel’e ait, Murat Göksu’nun sahneye koyduğu “Ali Baba & 40 Haramiler” operasını sahneliyor. 

14 Nisan Cumartesi günü, saat 16.00’da ve 18 Nisan Çarşamba günü, saat 20.00’da, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sahnelenecek operayı Selman Ada ve aynı zamanda koro şefi de olan Caner Ruhselman dönüşümlü olarak yönetecekler. Dekor tasarımını Ömer T. Gündüz’ün, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer’in yaptığı “Ali Baba & 40 Haramiler” operasında koreografi Cumhur Tandoğan’a, ışık ise Mustafa Eski’ye ait. 

Eserin başlıca rollerini Ali Baba’da Oben Bostancı ve Koray Damcıoğlu, Harami Başı’da Şafak Güç ve Can Kocaay, Kasım’da Tükel Acar, Ümit Burak Tekinay, Nurcihan’da Sevinç bilgin ve Zişan damcıoğlu, Abdullah’da Bora Baran, Mukhtar Malikov veTamer Peker, Ayşe’de Semiha Karadeniz, Burcu Kuru Karaca ve Özsu Yüksel, Bacaksız’da Ali Özhan Gümüş, Göksay Yaran, Zeynep’de Serap Çiftçi, Ebru Kaptan, Vekil’de Emre Aytekin, Kör Salih’de Taner Ölçen, Hazım’da Mahir Seyrek, Temel’de Zafer İşgören, Baş Kadın’da Esra Aslantürk, Terzi Behçet’te Mehmet Şengenç ve Davulcu’da Cüneyt İrfan Erdoğan paylaşıyorlar. 

Eserin korrepetitörleri Nilay Genç ve Yücel Yalçın; reji asistanları Selim Yılmaz ve Evrim Şahinkaya Kaplancık; kondüvitler Selim Yılmaz ve Hamdi Akçakavak, repetitör ise Gülçin Özbek. 

İki perdelik “Ali Baba & 40 Haramiler” operası, müziğindeki Türk insanını çekecek yakınlık, sıcaklığıyla ve sözlerin müziğe uyumu ve komik unsurlar barındırmasıyla hem de bir çizgi film kıvraklığında Broadway tarzı sahnelenmesiyle, seyircisiyle hemen kaynaşan bir eser. Binlerce yıllık Ali Baba ve Kırk Haramiler Masalı, 21.yy’da “Ali Baba & 40 Haramiler” operasıyla bambaşka bir formda var oluyor ve 21.yy insanına ulaşıyor. Binlerce yıllık 1001 Gece Masalları, “Ali Baba & 40 Haramiler” operasında, yaşadığımız çağa, gündelik hayata göndermeleriyle bugüne sesleniyor, bugün de değerleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 10:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?