15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ali Gürbüz Kepez’in kispetini giydi

ALİ GÜRBÜZ KEPEZ’İN KİSPETİNİ GİYDİ

1988 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz’ün oğlu Ali Gürbüz, artık er meydanında Kepez Belediyesi’nin pehlivanı olarak güreşecek.

Antalya’nın utulmaz pehlivanlarından biri olan ve 1989’da hayatını kaybeden 1988 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz’ün oğlu Ali Gürbüz, Kepez Belediyespor’un pehlivanı oldu. Kepez Belediyespor Kulübü, Antalya Büyükşehir Belediyespor adına güreşen ve Antalyalıların Kırkpınar’da başpehlivanlık beklediği Ali Gürbüz’ü transfer etti.

Belediye hizmet binası başkanlık toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde Gürbüz, sözleşmeyi imzalayarak Kepez Belediyesi’nin pehlivanı oldu. İmza törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Kepez Belediyesi 6. Geleneksel Yağlı Güreşlerinin tertip komitesi üyeleri. Ali Gürbüz’ün Antrenörleri Garip Ramazan Çelik ve Mehmet Öztürk katıldı.

İmza töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sporun gençlerle buluşturulması, teşvik edilmesi, ilçeye farklı güzellikler yaşatılması amacıyla spor alanında yeni adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin pehlivanı olan Ali Gürbüz’ün babası Recep Gürbüz’ün, Antalya’nın önemli bir pehlivanı olarak anıldığını söyleyerek, “Hepinizin gönüllerinde, yüreklerinde çok ayrı bir yer edinerek aramızdan ayrıldı. Antalya’ya güreş noktasında önemli kazanımlar kazandırdı.” dedi.

Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz’ün oğlunun başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Başkan Tütüncü, “Antalyalılar olarak da bundan sonra da Ali Gürbüz ile övüneceğiz, gurur duyacağız. Kendisi Antalya’mıza, hem Türkiye hem de dünya çapında önemli başarılar kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Tütüncü, Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu’na, güreşten sorumlu yönetim kurulu üyesi İsmail Ulusoy’a, ata sporu güreşin daha iyi yerlere gelmesi için gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür etti. 6. Geleneksel Yağlı Güreşleri’ni çok başarılı ve verimli geçtiğini anımsatan Başkan Tütüncü, eski başpehlivanlardan Mehmet Ali Susuz’u da arşiv niteliğinde bir güreş dergisi hazırladığı için kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 10:34:03
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 10:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?