1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alkollü diye bakılmadı, öldü!

Side'de rahatsızlanan hastanın "alkol kokuyor" gerekçesiyle ambulansa alınmadığı için öldüğü iddia edildi.Bakanlık olayla ilgili soruşturma başlattı

Antalya'da rahatsızlanan ancak "Alkol kokuyor" gerekçesiyle ambulansa alınmadığı öne sürülen hastanın bir gün sonra kaldığı pansiyonda öldüğü iddia edildi. Sağlık Bakanlığı İddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Manavgat'a bağlı Side beldesinde bir butik'te tezgâhtar olarak çalışan 37 yaşındaki Hasan Ödecik'in doktor ihmali yüzünden öldüğünü öne süren DSP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, olayı TBMM'nin gündemine taşıyacaklarını söyledi. Karakaş şu iddialarda bulundu:

"29 Mayıs gece 01.30 sularında acil bir hasta için 112 Acil Servis aranmış ve ambulans istenmiş. Gelen ambulans ekibinin doktoru, şuuru kapalı olan Hasan Ödecik adındaki hastayı, 'Çok alkol kokuyor, üzerine su dökün ayılsın. Ben bunu alamam' diyerek hastayı terk etmiş ve Side'deki bir esnaf arkadaşını ziyarete gitmiştir."

Hastanın pansiyona götürüldüğünü, gece fenalaşması üzerine jandarmadan yardım istendiğini belirten Karakaş "Jandarma ekipleri doktoru aramış ve aynı cevabın verilmesi üzerine olay yerinden ayrılmıştır. Hasta ertesi gün kaldığı pansiyonda ölü bulunmuştur. Hastanın alkol kokması tedaviyi hak etmesine bir engel midir?"dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise söz konusu 112 Acil Servis Personeli hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 10:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?