8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman aile kaybolan kızlarını arıyor

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 24 gün önce tatil yaparken ortadan kaybolan Alman turist Jutta Brodrecht'in ailesi, kızlarını bulmak için yerel gazetelere kayıp ilanı verdi. 

Almanya'da yaşayan ve sık sık Alanya'ya tatile gelen 41 yaşındaki Jutta Brodrecht, 2 yıl önce Mehmet Çetinkaya isimli bir Türk'le evlenerek bir süre Türkiye'de yaşadı. Eşiyle arasının açılması üzerine ülkesine geri dönen Brodrecht, 1 yıl aradan sonra 6 Ocak 2007 tarihinde annesi ve kardeşleriyle birlikte Alanya'ya tatile gelerek Okurcalar Beldesi'ndeki bir otele yerleşti. Tatilin 6. gününde Brodrecht'nın odasına giden annesi, kızının odada olmadığını ve kronik astım hastası olmasına rağmen ilaçlarını odasında bıraktığını fark etti. Otel yetkililerinden yardım isteyen Brodrecht ailesi, Jutta Brodrecht'in gece de dönmemesi üzerine polis ve jandarmaya başvurdu. Güvenlik güçleri, Brodrecht'ın bulunması için çalışma başlattı. 

Ellerinde fotoğrafla Brodrecht'u arayan ailesi ve Almanya'dan gelen arkadaşları, Alman Konsolosluğu'yla da temasa geçti. Yakınları, kolunda bir de dövme olan Brodrecht'u gören ya da yerini bilenlerin güvenlik güçlerine bilgi vermesini istedi.

Arkadaşları, Brodreckht'in evli olduğu Mehmet Çetinkaya'dan ayrılmak istediğini, eşinin sıcak bakmaması nedeniyle aralarında tartışma olduğunu iddia etti. Bir hafta süreyle Alanya'da gazetelere kayıp ilanı veren yakınları, Brodrecht'den haber alamayınca Almanya'ya geri döndü. 

İlerleyen günlerde Alman kadının yakınları ve arkadaşlarının Alanya'ya geleceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 12:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?