22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman büyükelçi Büyükşehir’de

ALMAN BÜYÜKELÇİ BÜYÜKŞEHİR’DE

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, geçtiğimiz hafta Berlin Turizm Fuarı’na gittiğini, kardeş şehir Nürnberg’te de incelemelerde bulunduğunu anlattı. Aktekin, Berlin Turizm Fuarı’nın oldukça başarılı geçtiğini, Antalya’ya bu yıl daha fazla Alman turist beklendiğini kaydetti.Aktekin, Antalya’ya gelen turist sayısında Almanların ikinci sırada olduğunu ve çok sayıda Alman’ın kentte yerleşik olarak yaşadığını hatırlatarak, “Alman misafirlerimizin ülke özlemini azaltmak için etkinlikler yapıyoruz. Alman Festivali Oktoberfest’i ilk kez Antalya’da düzenledik. Kentteki Almanların katılımı yoğun oldu. Bu yıl Oktoberfest’i daha da geliştireceğiz” diye konuştu.

Bu kapsamda Alman karnavalı ‘fasching’i de Antalya’da yapmayı planladıklarını kaydeden Aktekin, “Köln’de gördüğüm, 6 kişinin oturduğu bisikletler var. Bira içerek kenti geziyorlar. Bu bisikletlerden de yaptırıyoruz. Turistler bu bisikletlerle Antalya turu atacak. Bu tür etkinlikler Almanlar’ın kentimize ilgisini daha da artıracaktır” dedi.

ETKİNLİKLERİ DESTEKLİYORUZ

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ise Alman kültürünü Antalya’da yaşamasından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Cuntz, Alman Büyükelçiliği olarak etkinlikleri desteklediklerini, Antalyalı turizmcilerle bir araya gelme imkanı bulduğunu söyledi. Antalya’ya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, Avrupa Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen, Alman İçişleri Bakanlığı temsilcilerinin de katılacağı ve iltica ile bağlantılı konuların ele alınacağı uluslararası nitelikteki toplantı için Antalya’yı seçtiklerini belirtti.

ALMAN BÜYÜKELÇİ BÜYÜKŞEHİR’DE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 12:36:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?