22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman çiftin 60. yıl mutluluğu

Yaşlı Alman çift, "pırlanta düğünü" olan 60'ıncı evlilik yıldönümlerini Alanya'da kutladılar. İlk günkü gibi birbirlerine aşık olduklarını söyleyen Mulders çifti, uzun süren evliliklerini dürüstlük ve paylaşıma borçlu olduklarını söylediler.

Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan 3 çocuk, 3 torun sahibi ev kadını Maria (82) ile makinist emeklisi eşi Heinz Mulders (83), Alman geleneklerine göre "pırlanta düğünü" olarak kutlanan 60'ıncı evlilik yıldönümü için Alanya'ya geldiler. 30 yıl önce geldikleri Alanya'dan çok etkilendiklerini, bunun için de her yıl tatile geldiklerini belirten Heinz Mulders, yakın arkadaşları Kathi ve Heinz Weger'le birlikte Rewiev Otel'de pırlanta düğünlerini kutlarken romantik anlar yaşadılar.

Evliliklerinde 60'ıncı yılı baş başa kutlamak için Alanya'yı tercih ettiklerini söyleyen Heinz Mulders, uzun süren evliliklerini dürüstlük ve paylaşıma borçlu olduklarını söyledi. İkinci Dünya Savaşı'nda esir olduğu 3 yıllık sürede dahi evlilikteki kadar sıkıntı yaşamadığını söyleyerek eşine espri yapan Heinz Mulders, "Henüz küçük bir kız çocuğu iken tanıdığım Maria'yı ilk günkü gibi seviyorum" diye konuştu.

Alman geleneklerine göre evliliklerin ilk 25'inci yıldönümünün "gümüş", 50'nci yıldönümünün "altın" olduğunu hatırlatan Maria Mulders, şöyle konuştu: "Komşumuzun çocuğu olan Heinz'le 10 yaşında tanıştım ve bir daha da ayrılamadım. Birbirimize olan sevgimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Çocuklarımla ilgilendiğim dönemlerde onu bazen ikinci plana atsam da hiçbir zaman kırılmadı. Gençlere tavsiyem, birbirlerine dürüst olsunlar ve her şeylerini paylaşsınlar. Sevgi paylaşıldıkça artıyor. Şimdi pırlanta" düğün olan 60'ıncı yıldönümümüzü kutluyoruz."

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 13:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?