21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman dağcıdan hala haber yok

Antalya'da geçtiğimiz Pazartesi günü kaybolan ve 4 gündür haber alınamayan Alman dağcı Torsten Pank'ın aranması çalışmaları devam ediyor. Eşi Christian Pank'ın ihbarı üzerine salı günü harekete geçen Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı 25 kişilik tim, 30 kişilik Özel Hareket timi, 1 helikopter ve 5 kişilik AKUT ekibiyle 2366 metre rakımlı Tahtalı Dağı ve eteklerinde yapılan çalışmalardan hiçbir sonuç alınamadı.

Bunun üzerine bir sonraki gün ekibe AKUT üyesi 5 kişi, AKUT'a ait canlının havaya bıraktığı kokulara duyarlı canlı takip köpeği Zeyna ile yine jandarmaya ait bir iz bulma köpeği devreye sokuldu.


Yapılan tüm aramalara rağmen halen haber alınamayan 62 yaşındaki Torsten Pank'ın Tahtalı Dağı'nda aranması sırasında bir köylünün Torsten Pank'ı 2100 metre rakımlı Tekeli Dağı'nın zirvesinde gördüğünü söylemesi üzerine Tahtalı Dağı'ndaki arama kurtarma çalışmalarına son verildi. İstanbul ve Kocaeli'den AKUT üyesi 20 kişinin katılımıyla yarın sabah gün doğarken arama çalışmaları, gerekirse helikopter desteğiyle Tekeli Dağı'nda yeniden başlayacak.

Diğer taraftan Torsten Pank'ın eşi Christian Pank ise hazırlayıp Kemer sokaklarına astırdığı eşinin kayıp ilanından gelecek umutlu bir haber bekliyor. Eşinin fotoğrafıyla bulana ödül verileceği vaat edilen afişlerde Alman Konsolosluğu'nun telefonları da bulunuyor.

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz, çarşamba günü itibarıyla Kemer İlçesi'nden görevlendirilen 25 kişilik jandarma timiyle 20 civarında vatandaş, 30 kişilik Özel Harekat Timi, 1 helikopter ve 5 kişilik akut ekibiyle çalışmaların başladığını; ancak ilk gün bir sonuç alınamadığını söyledi. Ertesi günü aynı ekibe Ortadoğu Üniversitesi'nin dağcılık ekibiyle 5 kişilik AKUT ekibinin de katıldığını belirten Kaymakam Yılmaz, "Bunlara ilaveten AKUT'un ve jandarmanın arama kurtarma köpekleri devreye sokuldu; ancak bir ipucu bulunamadı. Yapılan istişare toplantısında elde ettiğimiz bilgiyle olayın boyutu değişti. Alman vatandaşın Tekeli Dağı'na yönelmiş olduğu ihbarı geldi. Tahtalı Dağı'ndan Tekeli Dağı'na yönelmiş olabileceğini düşünüyoruz. Bugün doğarken aynı ekip arama çalışmalarına başladı. Bölge çok sarp ve kayalık, kolay arama çalışması yapılacak bir bölge değil" dedi.

Bölgenin sarp ve kayalık olması sebebiyle hava desteği düşünmediklerini, karadan yaya olarak ulaştıktan sonra hava desteği alabileceklerini ifade eden Yılmaz, "İstemediğimiz bir durumla karşılaşmamız halinde misafirimizi aşağı indirmek için her türlü teknoloji kullanılacaktır. Modernize edilmiş tüm ekiplerimizi bu misafirimiz için kullanıyoruz" diye konuştu.

Arama çalışmalarına katılmak için İzmit'ten ekibiyle birlikte gelen AKUT Kocaeli Birim Sorumlusu Erdem Akın ise, bölgedeki çalışmalar için İstanbul'dan 15 ile 20 kişilik takviye AKUT ekibinin Antalya'ya geleceğini söyledi. Kayıp Alman dağcının profesyonel olmasının kendileri için bir ümit ışığı yaktığını söyleyen Akın, "Karşımızda profesyonel bir dağcı var; ama her geçen saat şu anda aleyhine işliyor. Bulunması için şu anda tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. Ama çalışmalar sırasında birkaç ayrı noktada görüldüğü ihbarlarının gelmesi çalışmaları zora sokuyor" şeklinde konuştu.

Bugün sabah saatlerinde son görüldüğü nokta olarak bildirilen Tekeli Dağı'nda arama çalışmalarına yeniden başlandığını ifade eden Akın, "Askeriyeye ait bir iz takip köpeğiyle bizim ekibimizde bulunan canlı takip köpeğimiz de arama çalışmalara katıldı. Orduya ait iz takip köpeği, kayıp dağcı Torsten Pank'a ait bir tişörtün kokusuyla arama çalışması yapacak. Bizim köpeğimiz ise canlının havaya saldığı kokuya duyarlı" dedi.

Diğer taraftan kayıp dağcı Torsten Pank'ın bir dağcı arkadaşının da Pank'ı aramak için Kemer İlçesi'ne gelmek üzere Almanya'dan yola çıktığı ve istediği takdirde arama kurtarma ekibine katılabileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 13:49:46
Güncelleme :3 Temmuz 2005 Pazar 12:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?